Hipnoz nedir? Hangi alanlarda kullanılır? Hipnozdan uyanmak için ne yapılır?

Hipnoz nedir? Yunanca uyku anlamına gelen Hipnoz, birçok kişinin bildiğinin aksine bir uyku hali değildir. Hipnozla alkol bağımlığı, kaygı bozuklukları çözülebilir mi? Vatandaşlar konuyla ilgili arama motorlarında sıkça arama yapıyor. Peki Hipnozdan uyanmak için ne yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Hipnoz'un ne işe yaradığını merak edenler internette araştırmalara devam ediyor. 18. yüzyıldan bu yan kullanılan hipnozun birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı biliniyor. Vücut ağrılarının tedavisinde de kullanılan hipnoz, yunancada uyku anlamına geliyor. Peki hipnozdan uyanmak için ne yapılır? Detaylar haberimizde..

HİPNOZ NEDİR?

Birçok kişinin aklına hipnoz deyince sallanan bir saat ve uyku halinde bir kişi gelir. Ancak modern hipnoz uzmanlı hipnozun asla bir uyku hali olmadığını sanılanın aksine tam birbilinç hali olduğunu söylüyor.

HİPNOZ HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

18. yüzyıldan bu yana kullanılan hipnoz, vücut ağrıları, doğum, yeme bozuklukları, cinsel rahatsızlıklar, sigara uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, kaygı bozuklukları, aşk acıları, korku gibi birçok problemin çözümlenmesinde karşımıza çıkıyor.

Onu sakın yaptırma uyanamazsın!

Hipnoz kelimesi bir ortamda geçtiği zaman kesin şu cümleyi duyuyoruz ''Aman dikkat et bak uyanamazsın.'' Hala birçoğumuz bu durumu uyku hali olarak görüyor. Dışarıdan bakıldığında evet öyle zannedebiliriz fakat kesinlikle uyku hali değildir. Hatta bireylerin zihninin açık olduğu bir durumdur.

Hipnoz nedir? Hangi alanlarda kullanılır? Hipnozdan uyanmak için ne yapılır? ile ilgili etiketler sağlık hipnoz nedir hangi alanlarda kullanılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.