Hindistan'dan 'yerli ve milli' savunma sanayisi atağı: Yüzde 90 olacak

Hindistan Savunma Bakanı Rajanth Singh, Cuma günü yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığı’nın, Başbakan Narendra Modi’nin ‘Kendine yetebilen Hindistan’ kararını yerine getirmek için sürekli çalıştığını ve yakında ülkenin savunma gereksinimlerinin yüzde 90’ının Hindistan’da yerli olarak üretileceğini söyledi.

The Economic Times’da yayımlanan makaleye göre, dün Jhansi’de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, “Halkımıza, ülkenin savunma gereksinimlerinin yüzde 90’ının Hindistan’da yapılacağı günün yakında geleceğine dair güvence vermek istiyorum.” dedi.

'SÜREKLİ OLARAK GÖREV MODUNDA ÇALIŞIYORUZ'

“Savunma Bakanlığı, Başbakan Narendra Modi’nin ‘Kendine yetebilen Hindistan’ kararını yerine getirmek için sürekli olarak görev modunda çalışıyor. Bir zamanlar ülkedeki savunma malzemelerinin yüzde 65 ila 70’i dışarıdan ithal ediliyordu. Bugün tablo değişti ve savunma kalemlerinin yüzde 65’ini Hindistan’dan kendimiz temin ediyoruz.” dedi. “Uttar Pradeş ile ilgili savunma kararını güçlendirmek için çalışmalara başlanıyor. DRDO’nun Uttar Pradesh’te zaten iki laboratuvarı var. Şimdi bir Savunma Teknolojisi ve Test Merkezi açılması planlanıyor.” diye ekledi.

MÜSLÜMAN DÜŞMANI BAŞBAKAN MODİ, YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA SANAYİSİ İSTİYOR

Hindu milliyetçisi Başbakan Narendra Modi sembolik olarak, bugün erken saatlerde Hindustan Aeronautics Limited (HAL) tarafından tasarlanan ve geliştirilen Hafif Muharebe Helikopteri (LCH) ve yerli olarak üretilen diğer savunma ekipmanlarını Hindistan Hava Kuvvetleri’ne teslim etti. Ayrıca Hint Donanması’na da gelişmiş bir elektronik harp sistemi olan ‘Shakti’yi teslim etti.

Başbakan ayrıca Uttar Pradeş Savunma Sanayi Koridoru projesinin temel taşını attı. Ayrıca şehirde dernekler kurdu ve olanlara da üye oldu.

 

Kaynak: M5

Hindistan'dan 'yerli ve milli' savunma sanayisi atağı: Yüzde 90 olacak ile ilgili etiketler Hindistan savunma sanayisi yerli milli yüzde 90+ modi neandra
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.