Hindistan'da yoga gurusundan tepki çeken açıklama

Hindistan'da yoga gurusu Baba Ramdev, modern tıbba rağmen on binlerce kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek oksijen tüpüne bağlı hastalarla alay etti. Doktorlar, modern tıp ve koronavirüs hastaları hakkındaki tartışmalı açıklamaları nedeniyle yoga gurusu Baba Ramdev'e tepki gösterdi.

BBC'nin haberine göre, Baba Ramdev, Sağlık Bakanı'nın kendisine yönelik eleştirilerinin ardından açıklamasını geri çekti ancak bazı hastalıklara hala tedavi bulunamadığı gerekçesiyle modern tıbba yönelik eleştirilerine devam etti.

Hindistan Tıp Derneği (IMA) de yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının ortasında "duyarsız" sözleri nedeniyle Ramdev'i eleştirdi.

Doktorlar, milyonlarca takipçisi olan gurunun ifadelerinin "sorumsuz ve moral bozucu" olduğunu ifade etti.

Alopati olarak da adlandırılan modern tıp, Hindistan sağlık sisteminin temelini oluştururken, ayurveda

ve homeopati gibi alternatif tedaviler de ülkede popülerliğini koruyor. Ramdev gibi pek çok guru, modern tıbba alternatif olarak bitkisel ilaçlar ve ürünler satıyor.

HASTALARLA ALAY ETTİ

Baba Ramdev'in oksijen tedavisi gören hastalarla alay ettiği video ay başında internette yayılmıştı.

Ramdev'in sözleri, doktorlar ve koronavirüs hasta yakınları tarafından büyük tepki çekmiş ve gurudan özür dilemesi istenmişti.

TUTUKLANMASINI TALEP ETTİLER

Yoga gurusunun, iki hafta önce doktorları koronavirüs ölümlerinden sorumlu tuttuğu başka bir video ortaya çıktı. Bazı doktorlar, Twitter'dan guruya şiddetli tepki göstererek tutuklanmasını talep etti.

Hindistan'da yoga gurusundan tepki çeken açıklama ile ilgili etiketler Hindistan yoga gurusu Baba Ramdev Hindistan Tıp Derneği pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.