Müslüman olduğu için hastaneye alınmadı, bebeğini kaybetti

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da Müslüman olduğu gerekçesiyle hastaneye alınmayan hamile bir kadın, ambulansta doğum yaparak bebeğini kaybetti. Söz konusu olay ülkede infiale yol açtı.

Hindistan'ın Rajasthan eyaletinde yer alan Bharatpur şehrindeki devlet hastanesine ambulansla gelen hamile bir kadının Müslüman olduğu gerekçesiyle hastaneye alınmadığı ortaya çıktı.

HASTANEYE ALINMADI BEBEĞİNİ KAYBETTİ

Hastaneye alınmayan hamile kadının ambulansta doğum yaptığı, daha sonra bebeğini kaybettiği belirtildi. Hamile kadının eşi İrfan Han yaptığı açıklamada, "Buradaki doktorlar Müslüman olduğumuz için Jaipur'a gitmemiz gerektiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

''ÇOCUĞUMUN ÖLÜMÜNDEN İDARE SORUMLU''

Eşinin Bharatpur'daki Janana Hastanesi'nden ayrıldıktan sonra ambulansta doğum yaptığını belirten Han, bebeğinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Baba Han, "İdareyi çocuğumun ölümünden sorumlu tutuyorum" dedi.

HASTANE MÜDÜRÜ İDDİALARI YALANLADI

Bharatpur Janana Hastanesi Müdürü Dr. Rupendra Jha yaşanan olayın ardından yaptığı açıklamada, "Bir kadın doğum için gelmişti ama kritik bir durumdaydı. Jaipur'a sevk edildi ve ne olursa olsun bu umursamazlık araştırılacak" şeklinde konuştu.

Müslüman olduğu için hastaneye alınmadı, bebeğini kaybetti

Müslüman olduğu için hastaneye alınmadı, bebeğini kaybetti ile ilgili etiketler Hindistan ölüm Müslüman Bebek doğum
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.