Hindistan Cevizi nasıl açılır? En kolay Hindistan Cevizi kırma yolları...

Hindistan Cevizi nasıl açılır merak ediliyor. Sağlık açısından oldukça faydası bulunan Hindistan cevizinin nasıl kesildiğini ve nasıl kırıldığını bilmediğinizde yenmesi neredeyse imkansız. İşte en pratik Hindistan Cevizi kırma yolları...

Hindistan Cevizi nasıl açılır sorusunun yanıtı haberimizde. Hindistan cevizi severler, Hindistan cevizinin nasıl kesildiğini sizlere en kolay ve basit şekilde haberimizin içeriğinde.

HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL AÇILIR?

Yöntem 1: Bir Çekiç ve Bıçak Kullanma

Malzemeler

• Hindistan cevizi
• Çekiç
• Soyma bıçağı

Hindistan cevizi nasıl kesilir?

1. adım: Hindistan cevizini bu yöntemle kesebilmek için ilk olarak yumuşak bir gözünü bulmanız gerekir. Hindistan cevizinin mutlaka bir yumuşak gözü bulunur. Bu aşamada önemli olan o yumuşak gözü bulmaktır.

İlk olarak yumuşak gözü bulun ve orayı bir bıçak yardımıyla delin.
Daha sonra içerisindeki suyu bir cam kabın içerisine boşaltın ki su ziyan olmasın. Suyu da Hindistan cevizini açmadan önce tüketebilirsiniz.

2. adım:Daha sonra Hindistan cevizinin tam ortasına bir çekiç yardımıyla sert bir şekilde vurun. Tam ortadan ikiye ayrıldığını göreceksiniz.

Yöntem 2: Fırında ısıtma yöntemi

Malzemeler:

• Hindistan cevizi
• Çekiç
• Fırın

1. adım: Hindistan cevizinin ilk olarak suyunu boşaltın. Ortadaki yumuşak olan delikleri tornavida yardımıyla delerek, suyunu boşaltabilirsiniz.

2. adım: Daha sonra Hindistan cevizini 200 derecelik fırında 15 dk boyunca ısıtın.

3. adım:15 dakika sonra hindistancevizini dikkatlice fırından çıkarın. Hindistan cevizi kabuğunun kırılmış olduğunu göreceksiniz.

Yöntem 3: Derin dondurucu yöntemi

- Çekiç
- Hindistan cevizi
- derin dondurucu

1. adım: Hindistancevizi dondurucuya koyun ve sıcaklığı en düşük seviyede tutun. 12 saat boyunca dondurucuda saklanmalıdır.

2. adım: 12 saat sonra, Hindistan cevizini dondurucudan çıkarın.

3. adım: Hindistan cevizi donmuş olarak çıkacağı için kabuk ilk vurduğunuzda dağılacaktır. Ancak Hindistan cevizini kesmek için uygulanan bu yöntem biraz zaman aldığı için çok fazla tercih edilmez.

Hindistan Cevizi nasıl açılır? En kolay Hindistan Cevizi kırma yolları... ile ilgili etiketler Yemek hindistan cevizi nasıl açılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.