Hindistan artık nükleer ve kıtalararası balistik füze fırlatabiliyor!

Hindistan, 5 bin kilometre menzilli ve nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası balistik füze Agni 5'i test etti.

Hindistan, Odisha sahilinde yer alan Abdul Kalam Adası’nda 5 bin kilometre menzilli ve nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası balistik füze Agni 5'i başarılı şekilde test ettiğini duyurdu.

GÜVENİLİR MİNİMUM CAYDIRICILIK POLİTİKASIYLA UYUMLU

Hindistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, füze testinin nükleer silahların "İlk Kullanıma Hayır" taahhüdünün temelini oluşturan "güvenilir minimum caydırıcılık" politikasıyla uyumlu olduğu aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, üç aşamalı katı yakıtlı bir motor kullanan füzenin 5 bin kilometre menzildeki hedefleri yüksek hassasiyetle vurabildiği ifade edildi. Karadan karaya olan füze, 1,5 ton faydalı yük taşıyabiliyor.

KITLARARASI BALİSTİK FÜZEYE SAHİP 8. ÜLKE HİNDİSTAN OLDU

Hindistan, başarılı testin ardından dünyada kıtalararası balistik füzeye sahip ABD, İngiltere, Rusya, Çin, Fransa, İsrail ve Kuzey Kore’nin ardından 8’inci ülke oldu.

Hindistan artık nükleer ve kıtalararası balistik füze fırlatabiliyor! ile ilgili etiketler Hindistan Füze nükleer balistik kıtalararası kıtalar arası sekizinci
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.