Hindistan Afganistan'dan diplomatlarını çekti, yerine silah gönderdi!

Afganistan'da Taliban ilerleyişinin sürmesi üzerine Yeni Delhi yönetimi, Kandahar Konsolosluğundaki Hindistan asıllı çalışanlarını çekme kararı aldı. 50 diplomat, askeri uçakla Kandahar'dan Delhi'ye geldi. Öte yandan, Hindistan, Afgan hükümetine büyük miktarda cephane gönderdi.

Hint medyasının hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, bölgede çatışmaların artması nedeniyle Kandahar Konsolosluğundaki yaklaşık 50 diplomat ile memurun geri çekildiği belirtildi.

ASKERİ UÇAKLA BAŞKENT DELHİ'YE GETİRİLDİLER

Yetkililer, Konsolosluk çalışanlarının Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla dün Delhi'ye getirildiğini ifade etti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Afganistan'daki güvenlik durumunun yakından takip edildiği ve personel güvenliğinin oldukça önemli olduğu belirtildi.

'BAŞKONSOLOSLUK KAPATILMADI'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, yaptığı açıklamada, 'Hindistan'ın Kandahar Başkonsolosluğu kapatılmadı.' dedi.

Bagchi, Kandahar vilayeti yakınındaki şiddetli çatışmalar nedeniyle Konsolosluk'ta görevli yerel personel dışındaki çalışanların şimdilik geri getirildiğini belirtti.

Bunun, durum istikrara kavuşana kadar alınmış tamamen geçici bir önlem olduğunu vurgulayan Bagchi, Konsolosluk hizmetlerinin yerel çalışanlar vasıtasıyla süreceği bilgisini verdi.

TALİBAN'IN KURUCUSU MOLLA ÖMER, HER ŞEYİ KANDAHAR'DA BAŞLATTI

Taliban, Eylül 1994'te, ülkenin güneyindeki Kandahar vilayetinde 50 medrese öğrencisiyle kurulmuştu ve bu nedenle Kandahar vilayeti örgüt için ayrı bir önem taşıyor.

Afganistan'da Taliban'ın engellenemeyen ilerleyişi sürdükçe, Afgan hükümetinin dünya ile olan ilişkisi kesilmek üzere. 

DİPLOMATLARI ÇEKTİ, SİLAHLARI GÖNDERDİ

Diplomatlarını geri çeken Afganistan, Kabil hükümetine bağlı Afgan güçlerine büyük miktarda silah ve mühimmat hibe etti. 

Ele geçirilen fotoğraflarda Hindistan'dan Afganistan'a gitmekte olan silahlar görülüyor. 

Hindistan Afganistan'dan diplomatlarını çekti, yerine silah gönderdi!

Pakistan'ın Taliban'a olan örtülü desteği düşünüldüğünde Pakistan'ın doğal düşmanı olan Hindistan'ın Kabil'i desteklemesi iki ülke arasında yeni bir çatışma alanı doğurabilir. 

 

Kaynak: AA, Conflict News

Hindistan Afganistan'dan diplomatlarını çekti, yerine silah gönderdi! ile ilgili etiketler Afganistan Hindistan silah Kabil Kandahar mühimmat hibe yardım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.