Hıncal Uluç'tan Şenol Güneş'e sert eleştiriler... "Şenol Efendi, hangi yüzle..."

Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugün bir basın toplantısı düzenleyecek olan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yine yalanların arkasına ve bahanelere sığınacağını yazdı. Uluç, "İstifayı bile düşünmeyen Şenol Efendi, hangi yüzle, geleceğe dönük, yani Dünya Kupası elemeleri hakkında palavralar atarak toplantıyı geçiştirecek tahmin edebiliyorum" dedi.

A Milli Takım'ı EURO 2020'de 24 takım arasında 24. yapan teknik direktör Şenol Güneş, bugün bir basın toplantısı düzeneleyecek. Sabah yazarı Hıncal Uluç, basın toplantısına kendisinin de davet edildiğini ancak gitmeyeceğini, neden gitmeyeceğini 

"Gayet nazikti, Türkiye Futbol Federasyonu İletişim Daire Başkanlığı'ndan gelen mail. Beni Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in perşembe günü (bugün yani) yapacağı basın toplantısına davet ediyorlardı..
Güldüm acı acı ve "Sil" tuşuna dokundum telefonumun.
Sildim attım Şenol'u.." sözleriyle anlattı.

Ortadaki skandal sonuca rağmen kendisini başarısız olarak görmeyen ve "Hollanda'yı, Fransa'yı yenerken Şenol Hoca iyi, şimdi mi kötü" gibi lafların arkasına sığınan ve sık sık "Bu takımı buraya ben getirdim" cümlesini kullanan Güneş'i yerden yere vuran Hıncal Uluç'un yazısından öne çıkanlar şöyle:

YÜZÜ DE KIZARMIYOR

"Aslında bir iki ajans muhabiri dışında, tüm meslektaşlarım bu basın toplantısını boykot etmeliydi.
İki sebepten..

1. İnsanların yüzüne baka baka yalan söyleyen bir adamı bir kere daha dinlemenin anlamı yok.

2. Lafa "Sorumlu benim" diye başladıktan sonra, başta Federasyon Başkanı ve heyeti, sonra da tüm futbolcuları suçlayan, toplantı biterken "Bir de kendi performansınızı eleştirir misiniz?" diyen gazeteciyi bağırarak fırçalayan ve "Böyle soru olmaz. Ben bu tür sorulara cevap vermem" diyen birinin toplantısına gidilmemeliydi ki, yüzü kızarsın. "Halkın öğrenme hakkı" adına görev yapan bir gazeteciyi fırçalamanın ne olduğunu öğrensin.

Ama ne işe yaradığını artık kimsenin bilmediği Türkiye Spor Yazarları Derneği, yaptığı görev gereği, en sorulması gereken soruyu sorduğu için kovulmaktan beter edilen bir spor muhabirine ve doğrudan mesleğin kendisine yapılan hakarete ses çıkarmadığı için, özellikle genç arkadaşlarım bugün gene gidecekler, gene ayni yalanları dinleyecekler.

Onlar ne sorarlarsa sorsun Şenol, hep eski sözlerini tekrar edecek.
Ve de sıfır otoriteli, dışarıdan aldığı emirleri uygulayan Federasyon'un kararıyla, yarattığı tüm hezimetlere ve utanca rağmen, Türk Milli Takımı'nın başında Dünya Kupası 2022 eleme maçlarına çıkacak..

O zaman söyler misiniz, bu basın toplantısı için taa Rivalara taşınmanın anlamı ne?.
Şenol'un hangi sözü haber değeri taşıyacak da manşet olacak, umuyorsunuz?.
Toplantıda bir taneniz "Yalan söylüyorsunuz" diyebilecek mi?.
Dese, gazetede yerini muhafaza edebilir mi?.

ÇOK GENÇ BİR TAKIMLA GİTTİK BAHANESİ...

İşte örnek soru.
"Sayın Güneş.. 'Avrupa 2020 elemelerinin en genç takımıyız' dediniz. Seçtiğiniz kadronun yaş ortalaması öyleydi gerçekten.
Bu lafı edebilmek için çok genç adayları kadroya çağırıp ortalamayı düşürdünüz. Ama onları değil, hep eskileri oynattınız.
Hemen her maç sahaya çıkardığınız ilk 11'in yaşlarını söyleyebilir misiniz?.
Sonradan girenlerin de.. Oynattığınız oyuncuların yaş ortalamasını açıklayabilir misiniz?.

'Onlar tecrübeliydi. Biz genç ve tecrübesizdik' yalanını da söylediniz. İlk 11'inizin 8'i Avrupa'nın en ünlü takımlarında oynuyordu.
Kadronuz Avrupa karması gibiydi.
Sahaya çıkardığınız tüm 11'lerde bir deneyimsiz, tecrübesiz bir tek oyuncu adı verebilir misiniz?."

Ve mutlak sorulması gereken soru..
"Sorumlu benim dediğiniz için sizden kendi performansınız için de özeleştiri isteyen meslektaşımızı ne hakla ve ne yüzle fırçaladınız ve soruya yanıt vermeden toplantı odasından kaçtınız?."

UEFA Uluslar Kupası'nın Bedava B Ligi'nde takımı A Ligi'ne çıkaracakken, rezil futbolla C Ligi'ne düşüren, şu anda devam eden Euro 2020 final turlarında oynayanların hali de, nasıl bir muhtemel şampiyonluğu kaçırdığımızı ortaya koyarken, on para etmez rakipler önünde elenip giden tek sorumlu Şenol Güneş, istifayı bile düşünmeyen Şenol Efendi, hangi yüzle, geleceğe dönük, yani Dünya Kupası elemeleri hakkında palavralar atarak toplantıyı geçiştirecek tahmin edebiliyorum.
Olmayan Federasyon.. Şenol Güneş'i sorgulamaktan bile çekinen Nihat Özdemir Başkan ve arkadaşları..
Torpilli imam bildiğini okuyacak. Ben de gidip o tiyatroda figüran olmayı kabulleneceğim öyle mi?.
"İstemem eksik olsun!.
Eksik olsun istemem!."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Hıncal Uluç'tan Şenol Güneş'e sert eleştiriler... "Şenol Efendi, hangi yüzle..." ile ilgili etiketler Şenol Güneş EURO 2020 Hıncal Uluç A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.