Hıncal Uluç, Sabah'ın "kar" manşetini beğenmedi!

Hıncal Uluç: Aynı gazetede bu kar için İBB'yi batırıyor, ama karın kendisinin hem üretici çiftçi, hem de tüketici İstanbullular için nasıl bir mucize olduğunu yazıyoruz. Oluyor mu?.

2022 kışı hafızalarda yer etmeye kararlı... Oldukça sert geçen kış mevsimi İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Adana ve Mersin'in sahil kesimleri hariç, yurdun tamamını kar altında bıraktı.

Özellikle İstanbul'da etkili olan kar yağışı hayatı günlerdir durma noktasına getirdi.

Bu konuda Sabah gazetesinde yer alan bir haber ise yeni bir polemiğe neden oldu.

Sabah, yurdu etkisi altına alan kar yağışını tarım sektörü açısından ele alarak manşetine taşıdı ve haberinde, "Düne kadar kuraklığı konuşan Türkiye’de bir anda bastıran yoğun kar çiftçilere umut oldu. Çiftçiler ve ziraat odası başkanları: Yağan kar bize ilaç gibi geldi. Kar yılı, var yılı. Kar, ürünümüze can suyu oldu." ifadelerini kullandı.

Ancak Sabah'ın aynı gün ""İBB İstanbul'u kara esir etti" başlıklı bir habere imza atması gazetenin önemli yazarlarından Hıncal Uluç'un dikkatini çekti.

Söz konusu haberlere itiraz eden Uluç, "Şimdi çoğunu tüm İstanbullular olarak tüketeceğimiz tarım ürünlerini kurtaran kar için bir günlük sıkıntıya razı olur musunuz, olmaz mısınız İstanbullular?. Şimdi ayni gazetede bu kar için İBB'yi batırıyor, ama karın kendisinin hem üretici çiftçi, hem de tüketici İstanbullular için nasıl bir mucize olduğunu yazıyoruz. Oluyor mu?." ifadelerini kullandı.

Uluç gazetesini eleştirdiği yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Dün sabah, kar yolları tıkadığı için öbür gazeteler bana ulaşamadı. Ama bizim Alkent bayisi, Sabah'ı her nasılsa kapıma asmış.

Onuncu sayfanın tepesi simsiyah. Dişi manşet..

"İBB İstanbul'u kara esir etti / İstanbul kara esir olurken İBB gene sınıfta kaldı. Yollarda tuzlama yapılmadı. Toplu ulaşım durdu. Binlerce vatandaş perişan oldu."

Peki birinci sayfanın manşeti..

"Anadolu'ya kar bereketi / Düne kadar kuraklığı konuşan Türkiye bir anda bastıran yoğun karla umut doldu. Üretimde patlama bekleyen tarım ve hayvan üreticileri bayram yapıyor."

Bu manşetin haberi nerde?.

Onuncu sayfada.. "İBB İstanbul'u kara esir etti" manşetinin hemen altında..

"Kar kuraklığı bitirdi. Çiftçiye umut oldu. / Düne kadar kuraklığı konuşan Türkiye'de bir anda bastıran yoğun kar çiftçilere umut oldu. Çiftçiler ve Ziraat Odası Başkanları 'Yağan kar bize ilaç gibi geldi. Kar yılı, var yılı. Kar ürünümüze can suyu oldu" dediler.

Şimdi çoğunu tüm İstanbullular olarak tüketeceğimiz tarım ürünlerini kurtaran kar için bir günlük sıkıntıya razı olur musunuz, olmaz mısınız İstanbullular?.

Şimdi ayni gazetede bu kar için İBB'yi batırıyor, ama karın kendisinin hem üretici çiftçi, hem de tüketici İstanbullular için nasıl bir mucize olduğunu yazıyoruz.

Oluyor mu?.

Muhalefet müthiş bir dikkat ve zekâ ister..

Çocuklar bile bilir ki, doğal afetlerle mücadele kolay değildir, hatta bazen mümkün de değildir..

Daha geçen hafta bu ülkenin medar-ı iftiharı Ankara-İstanbul otoyolu kardan kapanmadı mı?.

Binlerce araba yollarda kalmadı mı?.

Bugün Doğu'da yüzlerce ulaşılamayan köy yok mu?.

Kim suçlu?. Devlet mi?.

İstanbul'da İBB ise, ülkede de devlet!.

İnandırıcı olur mu böyle ithamlar?.

Böyle ithamlar yaparsa muhalifler, okuyanlar "Adamlar her şeyi mükemmel yapıyor olmalılar ki, eleştirecek şey bulamıyor, bunları yazıyorlar" demez mi?.

O muhteşem Kuzey Anadolu Otoyolu sistemini, üçüncü köprüsü ile yapanları, bir günlük doğal kar afeti yüzünden yerin dibine sokarsanız, millet sizin haklı eleştirilerinize de inanmaz olur mu, olmaz mı?.

ABD başkentinin baş edemediği/etmediği kar afeti yüzünden İBB'yi itham ederseniz okur "Demek eleştirecek şey bulamıyorlar İBB'de" demez mi?.

Oysa İmamoğlu'nu, "Her şey güzel olacak" diye seçilen İmamoğlu'nu en çok ben eleştirdim.

Beylikdüzü'nde harika başkanlık yapmıştı.

Etkinliklerini izlemek, yaptıklarını görmek için çok gitmiştim Beylikdüzü'ne.. Bu gazetede göklere çıkarmıştım.

Ama İBB Belediye Başkanlığı nasıl hayal kırıklığı oldu. En basit sorunları bile çözemedi. Tonla yanlış yaptı, yazdım..

Sonra bir gün "Her şeyden vazgeçtim. Güzel yaptığın bir şeyi söyle de köşeme koyayım" dedim.. Altı ay oldu, tık yok..

Çünkü İmamoğlu, Beylikdüzü'nde harika ama İstanbul'da yok gibi İmamoğlu, şimdi TC Başkanlığı peşinde.. Aklı fikri orda.. İBB Başkanı olduğu gün Ege'ye, Karadeniz'e gitti, İstanbul'a bakmadan..

Laf İstanbul'dan açıldı mı, sadece şikâyet..

"Efendim Belediye Meclisi'nde engelliyorlar..

Efendim Ankara engelliyor.." "Her şey güzel olacak" derken bunları hiç mi düşünmedin, İmamoğlu?.

İstanbul seni şikâyet edesin diye değil iş yapasın diye seçti..

Sen neyle, kimle mücadele ediyorsun şimdi?. Kendi partinin başkanı Kılıçdaroğlu ile.. Çünkü ona karşı ve ona rağmen başkan adayı olma peşindesin. İstanbul umurunda değil..

İstanbul'un sorunu İBB değil.. Hele de meclisinde AK Parti'nin çoğunlukta olduğu İBB değil..

İstanbul'un sorunu.. Kentin başında ne kadar kifayetli(!) olduğunu her gün gösteren İmamoğlu'nun bitmez tükenmez hırsı.."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Hıncal Uluç, Sabah'ın "kar" manşetini beğenmedi! ile ilgili etiketler Hıncal Uluç kar Sabah manşet köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.