Hıncal Uluç ile Haşmet Babaoğlu'nun "kardeşliği" bitti

Sabah Grubu'nda koronavirüs kol geziyor!.. Bu tespit mecazi olsa da pandeminin Sabah koridorlarında yarattığı etki o kadar ağır ki, koronavirüs semptomlarından aşağı kalır gibi değil... Son olarak "virüs" iki eski dostun arasına girdi.. Sabah yazarları Hıncal Uluç ile Haşmet Babaoğlu aşı tartışması nedeniyle birbirlerine küstü!

Sabah Gazetesi'nde uzun süredir devam eden "aşı karşıtlığı" polemiği yıllardır süren köklü bir dostluğu bitirdi.

Bilindiği gibi hükümetin aşı kampanyalarına en sert muhalefet eden isimler Sabah Gazetesi'nin de bağlı bulunduğu Turkuvaz grubu içerisinde yer alıyor.

ahaber programcısı Cemil Barlas, Sabah yazarı Melih Altınok ve üstü örtülü olarak da yine Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu aşı karşıtı propoganda yapıyor.

Grup içerisindeki bu aşı karşıtı kampanlara tek başına direnen isimse Sabah'ın duayen köşe yazarı Hıncal Uluç'tan başkası değil...

Uluç, günlerdir aşı karşıtı mesai arkadaşlarına köşesinden eleştiriler yöneltiyor. Hatta son olarak işi, köşe komşusu Melih Altıonok'u hedef alarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aşı kampanyalarına hız kazandırmak için verdiği mesajlara rağmen, grup içerisindeki yazarların aşı karşıtlığında neden ve nasıl direnebildiğini sorgulamaya kadar götürdü.

 

 

HAŞMET BABAOĞLU'NU DA HEDEF ALDI

Hıncal Uluç'un son hedefi ise, açıktan olmasa bile uzun süredir üstü örtülü olarak aşı karşıtı propogandaya destek veren Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu oldu.

Uluç, bugünkü "‘Nasılım?.. İyi oyalayabiliyor muyum?..’" başlığını taşıyan köşe yazısında bu soruya, "Üçüncü aşımı olmuş, Kovid de geçirmiş ve haftada ortalama üç akşamımı arkadaşlarımla ekran başında geçiren biri olarak, çok iyi oyalanıyorum.." yanıtını verdi.

Hıncal Uluç yazısının devamından aşı karşıtlarının küresel komplo planları ile dalga geçen şu ifadeleri kullandı;

"Kendim oyalanmakla kalsam iyi.. Durmadan "Aşı olun" tavsiyeleri yaparak ve izlediğim maçları eleştirip mesela "Fener'e iki kanat adamı, bir santrfor lazım" diyerek hem köşemi "dünyamızı planlayan" güçlerin emellerine alet ediyor, hem de sizi oyalamaya çalışıyorum.. Nasılım?. Kendimi ve sizi iyi oyalayabiliyor muyum?."

"KARDEŞLİK BİTTİ" İMASI

Devamında Haşmet Babaoğlu'nu isim vererek eleştiren ve uzun yıllardır devam eden dostluklarının bittiğini ima eden Hıncal Uluç şunları kaydetti;

"Dün sabah bu gazetenin üçüncü sayfasında Sevgili Kardeşim (O benim için artık böyle düşünmüyor olabilir) Haşmet'in, yani kırk yıllık Haşo'nun yazısını okuyanlar ne demek istediğimi anladılar..

Efendim, dünyayı küçük bir elit tabaka yönetiyormuş. Ve biz, onların istediği şeyleri konuşuyormuşuz..

Mesela, "Takıma iki kanat oyuncusu, bir santrfor gerek" diyormuşuz.

Böyle ne güzel oyalanıyormuş insan.. Ne güzel uyutuluyormuş kitleler..
Böyle olunca, altıncı, yedinci kez aşısını yaptırmış insanlar TV karşısına geçip futbol izleyecek, futbol konuşacaklar ve "Ne oluyor bu dünyaya?" diye sormayacaklarmış.. Ne soracaklarmış peki?. "Hakem penaltıyı niye çalmadı?.""

KİM BUNLAR...

Vuhan'dan Teksas'a tüm dünya insanlarını oyalayan ve uyutanların kim olduğuna dair bir fikri olmadığını, bu yönde bir fikri Haşmet Babaoğlu'nun da yazmadığını belirten Uluç, "Haşmet inançlı insandır.. "21'inci yüzyılın kalan bölümünde 'veri'yi kontrol edenler, hayatımızı da kontrol ederek" ne elde edecekler Haşmet?. İnançlarına güvenerek soruyorum.. Yüce Tanrı'ya şirk mi (Tövbe Yarabbim, yani ortaklık) koşacak, yani "Tanrıcılık" mı oynayacaklar?." diye sordu.

HAŞMET BABAOĞLU: BOŞ YAZI

Hıncal Uluç'un bu yazısına Haşmet Babaoğlu'nun yanıtı ise gecikmedi. Sosyal medya hesabından isim vermeden Hıncal Uluç'u hedef alan Babaoğlu usta gazeteciyi kızdıracak ifadeler kullandı.

Haşmet Babaoğlu, "Merak edenler için notumu düşeyim... Okudum... Bu kadar "boş" bir yazıya ne söylenebilir? Hiç!" diye yazdı.

Hıncal Uluç ile Haşmet Babaoğlu'nun "kardeşliği" bitti ile ilgili etiketler Haşmet Babaoğlu Hıncal Uluç Sabah aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.