Hıncal Uluç, Cemil Barlas ve ekibine karşı!

Sabah Gazetesi'nde aşı karşıtı olarak bilinen isimlere yine aynı gazetenin önemli bir yazarı olan Hıncal Uluç'tan çok ağır suçlamalar geldi. Cemil Barlas ve bu konuda beraber hareket ettiği isimleri hedef alan Uluç, aşı karşıtlığının dış güçlerin oyunu olduğunu söyledi!

Türkiye'de Biontech aşısının ülkeye ulaşması ile birlikte aşılama çalışmaları hız kazandı. Nüfusun büyük çoğunluğu birinci doz aşılarını yaptırdı. İkinci ve üçüncü doz aşı randevuları devam ediyor. Salgınla mücadelede büyük bir eşik aşılırken aşılamanın etkileri de görülmeye başlandı. Aşılama çalışmalarının hız kazanmasıyla sosyal hayat normale döndü. 

14 Ocak'ta başlayan aşılama uygulaması, "COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu" üzerinden anbean takip edilebiliyor. Platformda şu ana kadar 50 milyonu aşkın kişinin aşı olduğu bilgisi yer alıyor.

AŞI KARŞITLIĞI GÜNDEMDE

Ancak, pandemi sürecini kontrol altına alan aşılama süreci ile eşzamanlı olarak aşı karşıtlığı da hızlı bir biçimde yer alıyor. Özellikle medyada yer alan kimi figürlerin aşı karşıtlığının yayılmasına katkı sağlayacak söylem ve yorumları tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Bu isimlerin başını ise Sabah Gazetesi yazarı ve aHaber programcısı Cemil Barlas çekiyor. Barlas'a yine aynı gazetenin köşe yazarı Melih Altınok eşlik ediyor.

Cemil Barlas bir süredir kendisine ayrılan köşeden aşı karşıtlığını hararetli olarak savunuyor ve "Gençliğim virüsten çöken Windows’u yeniden kurmakla geçti.. Şimdi bill’in sıvılarıyla kendimi virüsten koruyacağım.. Fıkra bu kadar.." ve "Doktor kisvesi altında, açık havada ağzıma bez tıkmaya ve eve kapatmaya çalışanla illa aşı ol diyenler aynı olunca, bir aşı adayına güvenmek iyice zorlaşıyor.. Anormal mi?" gibi sosyal medya mesajları paylaşıyor.

Barlas ve Altınok'un fanatik aşı karşıtlığına, yine aynı gazetenin yazarlarından Haşmet Babaoğlu da "Şüphe etme hakkı" minvalinde makaleler ile üstü örtülü destek veriyor.

GAZETEDE FİKİR ÇATIŞMASI

İşte bu koroya bugün köşe komşularından çok sert bir yanıt geldi. Sabah Gazetesi bünyesindeki en tecrübeli gazetecilerden biri olan Hıncal Uluç aynı çatı altında bulunduğu isimlerin aşı karşıtlığına zehir zemberek ifadeler ile itiraz etti.

Hıncal Uluç bugün kaleme aldığı yazısında aşılarını yaptırdığını ve normalleşme adımları ile açılan sinema salonlarında ilk kez bir film izleme şansı yakaladığını aktardı.

Sinema salonuna girerken kendisine HES kodu sorulduğunu ancak aşı karnesi sorulmadığını belirten Uluç, aşı karşıtlığının kırılabilmesi için bu tür mekanlarda HES kodu değil aşı karnesi sorgulaması yapılmasını önerdi.

AŞI KARŞITLIĞININ ARKASINDA DIŞ GÜÇLER Mİ VAR?

Uluç ayrıca aşı karşıtlığını da çok ilginç sözlerle değerlendirdi. Bu tutumun arkasında, Türkiye'nin kötülüğünü isteyen dış güçler olduğu tezini ortaya attı.

Sabah yazarı, kendi gazetesin önemli isimlerini de isim vermeden hedef alarak şu ifadeleri kullandı;

"Bu ülkede, özellikle internette yayınlanan saçma sapan haberlere inanan ya da bazı iç ve dış güçlere alet olarak, Kovid'in Türkiye'de bir felakete yol açmasını isteyenlerin gayretleri sonucu, hâlâ aşıya direnenler ve de onları destekleyen "aşı olmama"nın bir insan hakkı olduğunu savunanlar var."

Hıncal Uluç, Cemil Barlas ve ekibine karşı! ile ilgili etiketler Sabah Gazetesi Koronavirüs Hıncal Uluç aşı karşıtlığı Cemil Barlas
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.