Hilal Kaplan'a "Okurlarına gerizekalı dedin" tepkisi

Türkiye cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. Türk aile yapısı ile çelişen içeriğe sahip olduğu gerekçesi ile eleştirilen ve LGBT propaganda malzemesi olarak kullanılan sözleşmeden çekilme kararı tartışmaları beraberinde getirdi.

Mütedeyyin kesim Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasını memnuniyetle karşılarken, karara tepki gösterenler de oldu.

Bu noktada, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına tepki gösteren şarkıcı ve oyuncu Şevval Sam ile Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan arasında da bir polemik patlak verdi.

Şevval Sam’ın kararı eleştiren bir sosyal medya mesajına cevap veren Kaplan, hakaret içeren o mesajı bir süre sonra sildi.

Hilal Kaplan'a "Okurlarına gerizekalı dedin" tepkisi

Tartışmalar bununla da sınırlı kalmadı. Hilal Kaplan “Sözleşmeden çıkınca kadın korumasız mı kaldı?” başlıklı yazısını anons ettiği bir twit paylaştı. Twitte, "Yarınki yazımın başlığı: Sözleşmeden çıkınca kadın korumasız mı kaldı? Gerizekalıya anlatır gibi anlattım diyebilirim :)" ifadelerini kullanan Kaplan, bu kez de okurlarına hakaret etmekle suçlandı.

Sosyal medyada kimi kullanıcılar, Kaplan'ın bu ifade ile Sabah Gazetesi okurlarına hakaret ettiğini öne sürdü.

Kaplan ise söz konusu eleştirilere yeni bir paylaşımla yanıt verdi. Kaplan o paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Tiviti herkes zekâ seviyesine göre üstüne alındığına göre yazımı paylaşabilirim :) #İstanbulSözleşmesi’nden çıkınca kadın korumasız mı kaldı? Aşağıyı işaret etmek"



 

 

Hilal Kaplan'a "Okurlarına gerizekalı dedin" tepkisi ile ilgili etiketler Hilal Kaplan Sabah Gazetesi Şevval Sam İstanbul sözleşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.