Hilal Kaplan Habertürk'ü bitirmeye kararlı!

Habertürk TV'de katıldığı bir canlı yayında sunucu Hülya Hökenek ile sert bir tartışma yaşayan ve ardından yayından alınan Sabah yazarı Hilal Kaplan yaşanan gerilimin ardından bu medya grubunu gözüne kestirdi... O günden itibaren Habertürk ve yönetimini eleştirmek için hiçbir fırsatı kaçırmayan Kaplan'ın hedefindeki son Habertürk personeli bakın kim oldu...

Sabah yazarı Hilal Kaplan ile Turgay Ciner'e ait Habertürk televizyonunun yıldızı bir türlü barışmıyor.

Hatırlanacağı gibi, Kaplan ile Habertürk arasındaki iplerin kopmasına neden olan, gazeteci İsmail Saymaz ile kanalın bir tartışma programında yaşadığı polemik olmuştu.

İsmail Saymaz'ın kendisi hakkında Habertürk yayınında sarf ettiği ifadelere yanıt vermek için canlı yayına bağlanan Hilal Kaplan, kanala ve çalışanlarına 'FETÖ'cülük' suçlamasında bulunmuştu.

YAYINDAN ALINMIŞTI...

Bu çıkışa Kaplan'ı yayından alarak tepki gösteren programın sunucusu Hülya Hökenek ise "Hilal Hanım, siz gazetecilik falan yapmıyorsunuz, siz burada itibar suikastı yapıyorsunuz. Adınız geçtiği için söz hakkı istediniz, biz sizi bağladık. Ama siz, kişileri ve kurumu hedef alarak itibar suikastı yapıyorsunuz. Siz cevap hakkı sınırlarını aştınız" diye konuşmuştu.

O gün bugündür Hilal Kaplan'ın Habertürk markası altında görev yapan isimlere yönelik eleştirileri sıklaştı.

MEHMET AKİF ERSOY HEDEFTE...

Bugün de "Ta-ta-taliban bu arkadaşım" başlığını taşıyan bir köşe yazısı kaleme alan Hilal Kaplan, Habertürk'ün şu an Afganistan'da, sıcak bölgede gelişmeleri takip eden Mahmet Akif Ersoy'u hedef tahtasına oturttu.

"Kendi meslektaşımız olmasa eğlenceli insanlar aslında. Birisi varlığını kanıtlayamadığı biri üzerinden "Taliban, Türkiye üniversitelerine geliyor" yayını yapıyor." diyerek Ersoy'un Kabil'den yaptığı bir yayına gönderme yapan Sabah yazarı gruba eleştirilerini şöyle sürdürdü;

"Öbürü 'Türkiye nasıl Taliban'la ilişki kurar' diye kendisini paralıyor. Sanki arka arkaya "Taliban ama işte, Taliban bu" derse anlamlı ve rasyonel bir dış politika argümanı sunmuş oluyor! PKK elebaşı Öcalan ile Fatih Altaylı'yı aynı sofrada buluşturma işlerine girmemiş olsa hassasiyetlerine inanacağız nerdeyse.

Hatta bu dış politika uzmanı(!) arkadaş muhtemelen bilmez ama Taliban yönetimi ele aldığından bu yana genel af ilan edip farklı grupları, hatta Amerikan destekli yönetimdeki siyasi önderleri bile içleyecek kapsamlı bir çalışma yürütüyor. İç savaş hayallari bu yüzden Bernard Levy'nin yeni ziyaret ettiği Ahmet Mesud'a kalmış durumda.

Afganistan'daki yeni yönetimin eski kronik hataları işlemesi için büyük bir uluslararası baskı ve kıskaca alma harekâtı sürdürülüyor. Mehmetçik vazifesini başarıyla yerine getirip geri dönerken, bizlerin olan biteni soğukkanlılıkla yorumlayıp, yüz yıldır işgal ve yağma yaşamış bir toplumdan İsveç çıkmadığı için kendini harap edenlerle harcayacak vaktimiz yok."

 

Hilal Kaplan Habertürk'ü bitirmeye kararlı! ile ilgili etiketler Habertürk Hilal Kaplan Mehmet Akif Ersoy Afganistan Hülya Hökenek
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.