"Cübbeli Ahmet"i hatırlatıp, öyle sözler söyledi ki...

Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın'ın kadın cinayetleri konusundaki toplumsal hassasiyete ilişkin mesajları ortalığı karıştırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in Boynukalın'ı eleştirmesi ise konuyu çok farklı bir boyuta taşıdı...

Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın'ın kadın cinayetlerine yönelik mesajları büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.

“Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını” savunan Boynukalın'a AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in verdiği yanıt ile tartışma çok farklı bir boyuta evrildi.

Zengin'in söz konusu yorum hakkında yaptığı, “Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum.” ifadeleri kamuoyunda olumlu olduğu kadar olumsuz tepkiler de aldı.

Özlem Zengin'e destek veren gazetecilerden Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "Özlem Zenginlerin yalnızlığı, AK Parti’nin geldiği acıklı nokta!" başlığını taşıyan köşe yazısı ile tavrını ortaya koydu.

Yılman, AK Parti'yi kuruluşundan bu yana destekleyen liberal ve demokratların son dönemde toplumsal olaylar karşısında seslerini çıkarmadığını savunduğu yazısında, "Konuşanlar, bağıranlar ve hatta partiye ayar çekenler ise bir kısmı radikal olan dindarlar ile milliyetçi/muhafazakarlar!" diye yazdı.

Yılman, "Hal böyle olunca da tabii Özlem Zengin yalnız kalıyor. Onunla bire bir aynı düşünüyor olmasına rağmen aynı şeyi yaşama korkusu, çekincesi ile hiçbir AK Partili Özlem Zengin’in yanında olduğunu gösteremiyor." dedi.

KÜBRA PAR - HİLAL KAPLAN ATIŞMASI

Konuya dahil olan bir diğer Habertürk yazarı Kübra Par ise "Artık siyasetçilere bile ayar vermeye kalkışan bu hadsiz imama karşı sonuna kadar AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in yanındayım!" dedi.

Par'in "hadsiz imam" çıkışı sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, muhafazakar cenahtan Par'a yönelilk çok sert eleştiriler geldi.

Habertürk yazarının ifadelerini köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Kübra Par'ı kendi kanalının yayın politikası ile vurdu.

Hilal Kaplan, Par'a, özellikle Fatih Altaylı'nın Habertürk TV'deki programlarında, kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü sık sık konuk etmesini hatırlattı.

Kaplan,"'Hoca" sıfatıyla anılan herkesi susturmaya meraklıysanız, şikâyetinizi öncelikle defalarca Cübbeli Ahmet'i ağırlayan Fatih Altaylı'ya iletiniz" dedi.

 

"Cübbeli Ahmet"i hatırlatıp, öyle sözler söyledi ki... ile ilgili etiketler Habertürk Cübbeli Ahmet Ayasofya Hilal Kaplan Kübra Par
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.