Hilal Cebeci 4 yıl sonra sessizliğini bozdu! Ali Nesin'in eleştirilerine bakın nasıl cevap verdi

Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin, 2018 yılında Çav Bella (Bella Ciao) şarkısını yorumlayan Hilal Cebeci'yi eleştirmiş ve "İnsan haddini bilmeyince o Allah vergisi güzelim k.ç da beş para etmiyor!” yorumunda bulunmuştu. Hilal Cebeci 4 yıl sonra sessizliğini bozdu.

Şarkıcı Hilal Cebeci 2018 yılında, İtalya'da faşizme karşı direniş marşı olarak bilinen "Çav Bella" (Bella Ciao) adlı halk şarkısını İtalyanca olarak seslendirmiş ve şarkıya bir de klip çekmişti. O dönem Cebeci'nin kalça dansı yaptığı klibi sosyal medyada tepki çekmiş ve pek beğenilmemişti. “La Casa De Papel” dizisini klibinde tema olarak kullanan Cebeci'ye yorum yağmıştı.

hilal cebeci

KLİBE TEPKİ YAĞMIŞTI

Bağımsız Sinema Merkezi konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Böyle bir rezillik kabul edilemez. Çav Bella şarkısı, İtalya’da faşizme karşı dövüşen, hayatını kaybeden devrimcilerin hatırasını taşır. Kendi çürümüş pisliğinizi devrimcilerin mirasına bulaştıramazsınız. Derhal bu rezilliğe son verin” ifadelerini kullanmıştı.

Aziz Nesin'in matematik profesörü olan oğlu Ali Nesin de Çav Bella şarkısını yorumlayan Hilal Cebeci’ye tepki göstermiş ve "İnsan haddini bilmeyince o Allah vergisi güzelim k*ç da beş para etmiyor!” demişti.

 
ALİ NESİN'İN ELEŞTİRİSİNE HİLAL CEBECİ'DEN YANIT

Hilal Cebeci, aradan geçen 4 yılın ardından Ali Nesin'e tepki gösterdi. İran'da başörtüsünü tam takmadığı gerekçesiyle polis tarafından dövülen ve gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybeden Mehsa Emini üzerinden bir örnek veren Cebeci, kendisini eleştirenler için ''İran da bir kadını başörtüsünü düzgün takmadığı için öldüren zihniyetle, bu zihniyet aynıdır'' ifadelerini kullandı.

Ali Nesin'in kendisi hakkındaki sözlerini Instagram hesabından yayınlayan Hilal Cebeci, ''Önemli bir matematikçi olsan da, aydın ve entellektüel sayılsanda, yobaz çoğrafyanın etkisinden kurtulamıyor bazı erkekler. Bana hadsiz demesinin sebebi, bella ciao şarkısını söylemem, uslup tam bir ortadoğu zihniyeti, oysaki eleştirmenin daha edepli söylemleri vardır. Kadına her türlü şiddete son verilmelidir. İran da bir kadını başörtüsünü düzgün takmadığı için öldüren zihniyetle, bu zihniyet aynıdır. Kınıyorum…. Kadınların bedenlerini rahat bırakın.'' dedi.

Hilal Cebeci 4 yıl sonra sessizliğini bozdu! Ali Nesin'in eleştirilerine bakın nasıl cevap verdi ile ilgili etiketler Ali Nesin Hilal Cebeci Sosyal Medya çav bella
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.