Hikmet Karaman: Serdar bana penaltı çok ağır karar dedi

Göztepe karşılaşmasında kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Yeni Malatyaspor teknik direktörü Hikmet Karaman, hakem Özgür Yankaya ve 4. hakem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Penaltı kararı yüzünden atılmadığını söyleyen Karaman, "Burada hakemin vermiş olduğu karar atılmam sebep konusu değil, bunu ayrı tutalım. Penaltıdan önce oyun içerisinde teknik direktörlerle dördüncü hakemle koçların çok iyi diyalogları olması lazım. Benim itirazlardan dolayı kırmızı kart yediğim yoktu. Penaltı öncesinde 4. hakemle konuşmak istiyorum, hakem beni oyundan atmakla tehdit etti. Hakeme itiraz yok ki... Penaltı öncesi Serdar Gürler yanıma geldi, konuşuyoruz, Serdar bana "Hocam çok ağır karar, penaltı değil" dedi. 4. hakem Serdar'ı sert bir dille uyardı ve sonra kartı gördüm. İsterseniz arayın sorun. Özgür hocam benimle konuşsa hiç sesimi çıkarmayacağım" dedi.

"PENALTI ÇOK AĞIR KARAR"

VAR hakemlerinin bir standartı olmadığını ifade eden Karaman, "Geçen hafta 3 tane penaltılık pozisyon var. Umut'un bir penaltı pozisyonu var herkes bunu es geçti. Ya bir tane etmedik şu ana kadar. Hakemle en ufak bir şey konuşmadık. VAR hakemlerinde standart yok k,i biri çalıyor biri çalmıyor. Sergen'den sonra kazanamayan bir takım var, stresli bir takım var. Burada bir korkaklık var, anlaşmazlık var. Yanlışsam beni düzeltin. Ben senede İngiltere'de 30 tane maç seyrediyorum. Hocalar kendi çizgilerini zaman zaman geçiyorlar oyuncularla konuşmak için. Penaltı olduktan sonra beni attırdın hocam. 4. hakem adına üzgünüm, Özgür Yankaya adına da üzgünüm. Ben hakeme yumruk mu atacağım? Zaman zaman bazı hakem arkadaşlarımdan fikir alışverişi alıyoruz. Ama bu kadar da olmaz. Penaltı çok ağır karar, verebilir de vermeyebilir de. Mesele penaltı değil" ifadelerini kullandı.

"ÇOK KALİTELİ BİR MAÇ DEĞİLDİ"

Göztepe Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan, Yeni Malatyaspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada kazanamadıkları için çok üzgün olduklarını söyledi.

Süper Lig'in 28. haftasında Göztepe, deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Sorumlu Ersan Parlatan, Yeni Malatyaspor müsabakasının zor bir karşılaşma olacağını bildiklerini ve maça bu yönde hazırlandıklarını ifade ederek, “Yeni Malatyaspor’un 3 puana ihtiyacı var, küme düşme hattında. Oyunda dengeli bir görüntü çizdik, çok kaliteli bir maç değildi, bunu açıkça söyleyebiliriz” dedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında çok net bir pozisyonu kaçırdıklarını da ifade eden Parlatan, “1-0 geri düştük, ikinci yarı büyük bir çabamız oldu. Oyunu dengeledik, üstünlük kurduk, pozisyonlar bulmaya çalıştık. Çok net pozisyonlar yakalayamasak da neticesinde üzüldüğümüz taraf tam 1-1’lik skoru yakalamışken hemen peşinden kalemizde gol görmek bizi üzdü. Bizim beraberlik golü atmamızdan sonra Yeni Malatyaspor büyük riskler alacaktı, biz de istediğimiz oyunu alan bulduğumuz anda etkili oyuncularla sağlayacakken kötü bir gol yedik. Burada hepimizin çok dikkatli olması lazım, özellikle oyuncuların” ifadelerine yer verdi.

Sahadan puansız ayrıldıkları için üzgün olduklarını dile getiren Parlatan, “Çok üzgünüz, bir puan belki 3 puan alma niyetindeydik. Bunu yapamadığımız için üzgünüz ama bunun mutlaka telafisi olacaktır. İyi skorlar alarak iyi bir görüntü çizmeye başlayacağımıza eminim” diye konuştu.

Hikmet Karaman: Serdar bana penaltı çok ağır karar dedi ile ilgili etiketler Hikmet Karaman Yeni Malatyaspor Göztepe basın toplantısı Ersan Parlatan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.