Hikmet Karaman: Helal olsun bütün yabancı futbolculara

Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, Türkiye'deki yabancı futbolcuların ülke prestiji açısından önemli olduğunu ve onlara hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de dış güçler tarafından huzursuz bir ortam oluşturulmaya çalışıldığını savunan Karaman, Süper Lig'deki yabancı yıldızların burada olmasının, rahatça yaşamasının ve maçlarını oynamasının dış güçlere güçlü bir mesaj verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "Yıldızlar Karması" maçında Samuel Eto'o, Wesley Sneijder, Nigel de Jong gibi yıldızların sahada olmasının, dünyaya mesaj verme adına büyük önem taşıdığını vurgulayan Karaman, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki yabancılara teşekkür ediyorum. Hiç korkmadan burada top oynuyorlar. Tüm olaylara rağmen mesleklerine sahip çıkıyorlar, takımlarını başarıyla temsil ediyorlar. Helal olsun o çocuklara, helal olsun bütün yabancılara. Onları ayakta alkışlıyorum. Çünkü düşünebiliyor musunuz, bütün yabancı futbolcular 'biz buradan gidiyoruz.' dese ne olacak? Türkiye'deki tüm yabancılara sahip çıkmak lazım. Bazen taraftarlar protesto ediyorlar, yapmasınlar. Bunlar bizim misafirlerimiz, bunlar bizim yurt dışında yüzümüz. De Jong, Sneijder ve Eto'o'nun Türkiye'de olması, burada rahat dolaşabilmesi, rahat çıkıp maçını oynayabilmesi aslında bu süper güç denilen devletlere bir şamardır."

"Rizespor Türkiye'de bir devrim yapıyor"

Kadrolarının yaş ortalamasını 30'dan 24'e düşürdüklerini belirten Hikmet Karaman, bunun beraberinde büyük bir riski de getirdiğini anlattı.

Karaman, Türkiye'de başarının sadece skorlara bakılarak değerlendirilmesinden yakınarak, "Rizespor, bu sezonu atlattığı zaman seneye müthiş bir Süper Lig takımı olur. Bu sezon çok önemli. Çünkü genç kadronun deneyim kazanması gerekiyor. Biraz sabırlı olmak lazım. Rizespor bugün Türkiye'de bir devrim yapıyor. Tabi bunun sancıları da büyük oluyor. Ama 2 sene sonra Rizespor daha farklı, altyapıdan da oyuncu yetiştiren bir kulüp olacak. 24 yaş ortalaması, bu kulübü 4-5 sene götürür." ifadelerini kullandı.

Takımının ortaya koyduğu performansı skora yansıtamadığını belirten Karaman, şunları aktardı:

"En az 8 maçı sayabilirim ki, sonucunun daha farklı olması gerekiyor. Mutlaka bazı eksiklerimiz olmuştur. Ara dönemde bu eksikleri giderip, gelecek oyuncularla birlikte sezonu daha iyi yerlerde bitireceğimize inanıyorum. Bugün Oğulcan, Recep Niyaz, Özgür Çek, bunlar yetenekli fakat gerekli çalışma yapılıp, Süper Lig'de devam etmesi gereken oyuncu grupları. Baktığınız zaman müthiş potansiyelleri var ama Süper Lig'de süreklilikleri yok. Bu oyuncu gruplarını sahneye çıkarmak istiyoruz."

Hikmet Karaman: Helal olsun bütün yabancı futbolculara ile ilgili etiketler Hikmet Karaman
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.