Hikmet Karaman: Hatay'da 3 puanı yazdırmak şart oldu

Hikmet Karaman: "Bizim hücum yönümüzü, opsiyonlarımızı çoğaltmamız gerekiyor. Mutlaka geliştireceğiz. Kulübede bekleyen bazı oyuncuların fiziksel kapasitelerini artırıp bu takımın önemli isimleri haline getireceğiz. Önümüzde Hatayspor maçı var, oradan 3 puan almak istiyoruz."

12 yıl sonra döndüğü Ankaragücü'nde ilk maçına çıkan teknik direktör Hikmet Karaman, Çaykur Rizespor karşısında 3 puan sevinci yaşayamadı. Başkentin Sarı-Lacivertli ekibinde galibiyet hasreti 7 maça çıktı.

Kümede kalma savaşında takımı devralan Karaman, maçın basın toplantısında şunları söyledi: "Daha 3. dakikada yediğimiz gol bütün düşünceleri oyun planını değiştiriyor. Rizespor iyi bir kadroya sahip. Daha 3. dakika 1-0 öndeler, oyunu riske edeceksiniz, hücum oynayacaksınız, arkada açıklar vereceksiniz. Bütün bunlara rağmen iyi pres yaptık. Golden sonra bayağı baskılı oynadık. Hücum yönümüzü daha fazla geliştirmemiz lazım. İlk devreye 1-1 gitmek avantajdı.

3 tane pozisyonumuz var. Bunlar yeterli değil, güzel olan bir şey var, 2. yarı Ankaragücü oyunun 45 ile 75 arasında iyi pres yaptı. Son 10 dakika rakibimiz oyunu kontrol etse de yine de oyunumuzu devam ettirdik. Bizim hücum yönümüzü, opsiyonlarımızı çoğaltmamız gerekiyor. Mutlaka geliştireceğiz. Kulübede bekleyen bazı oyuncuların fiziksel kapasitelerini artırıp bu takımın önemli isimleri haline getireceğiz. Önümüzde Hatayspor maçı var, oradan 3 puan almak istiyoruz."

ANKARAGÜCÜ BİZİ GEÇEMEZ

Çaykur Rizespor'un başında 6 maçta henüz galibiyet göremeyen Marius Sumudica ise "Bugün buradan mutlu ayrılıyorum çünkü oyuncularım sahada istediğim mücadeleyi gösterdiler. Oynadığımız takım altımızda küme düşme mücadelesi veriyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugün özellikle ikinci yarıda iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Kolay değil, takımın oyun sistemini değiştirdik. Yeni sistemi kendilerine anlatmak için 7 gün çalışmamız oldu. Bence bu maçtan sonra Ankaragücü’nün Rize’yi geçmesi biraz zor. Çünkü ilk maçta rakibimizi 5-3’lük bir galibiyet almıştık. Daha sonra burada berabere kaldık. İkili averaja kalsa bile biz üstteyiz aramızda 7 puanlık fark var. Ankaragücü’nün bizi geçmesi zor. Bu maçı unutup evimizde oynayacağımız Sivas maçına iyi hazırlanacağız" dedi.

Hikmet Karaman: Hatay'da 3 puanı yazdırmak şart oldu

Hikmet Karaman: Hatay'da 3 puanı yazdırmak şart oldu ile ilgili etiketler Ankaragücü Hikmet Karaman Çaykur Rizespor Marius Sumudica
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.