'Ermenistan yalvarıyor ateşkes için'

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, 24 TV ekranlarında konuk olduğu Moderatör isimli programda kendisine yöneltilen 'Ermenistan-Azerbaycan' gerilimine ilişkin sorulara yanıt verdi. Hacıyev, ''Ermenistan yalvarıyor ateşkes için'' ifadelerini kullandı.

24 TV ekranlarında Ermenistan'ın saldırılarına yönelik sorulara yanıt veren Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, ''Ermenistan yalvarıyor ateşkes için'' ifadelerini kullandı.

İşte Hacıyev'in açıklamalarından öne çıkanlar;

- Ermenistan ateşkes istedi. Azerbaycan olarak cevabınız ne olacak? Bir yol haritanız var mı?

Bir yol haritası yok. Bu münakaşa halledilmelidir. Ermenistan yalvarıyor 1 gün ateşkes için. Yine de ateşkesi bozuyorlar. Ermenistan ile ciddi bir müzakere etmek çok çetin. Gayrıciddi bir siyaset yürütüyorlar.

Görüşmelerde bir netice çıkmaması nedeniyle Ermenistan yeni provokasyonlara yeni işgalcilik siyasetinlerine daha da heveslendirmektedir. Bunun bir sonu olması lazım. Ermenistan işgalcilik siyasetine son vermeli. Komşularıyla normal yaşamayı becermelidir.

Bu ülkenin anayasasında ırkçı bir siyaset sürdürülüyor. Bu ülkenin gençlerini bu terbiyeyle yetiştiriyorlar, bu da Ermenistan'ın dış ve askeri politikasına yansımaktadır.

- Rusya'dan arabuluculuk konusunda açıklama geldi. Rusya'nın bu yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

Öncelikle kardeş Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Erdoğan Azerbaycan'ı destekledi. Bizimle kederli günlerde de sevinçli günlerde de bir oldu.

Diğer ülkeler tarafından da açıklamalar oldu. Ukrayna tarafından da destek aldık. Pakistan'dan da aldık. İran da destek verdi. Rusya'dan da böyle bir destek geldi. Bu ateşkesin elde edilmesinde Rusya'nın da etkisi oldu. Biz de ateşkesin barışla halledilmesi konusunda fikir bildirdik.

Sürekli bir ateşkesin olmaması Ermenistan'ın oyunlarına devam etmesine neden oluyor.

'Ermenistan yalvarıyor ateşkes için'

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.
Çatışmada, Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen dört asker hayatını kaybetmiş, 4 asker yaralanmıştı.

Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker şehit olmuştu.

'Ermenistan yalvarıyor ateşkes için' ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Hikmet Hacıyev

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.