Hidrokarbon nedir? Kaç tip hidrokarbon vardır? Kullanım alanları nelerdir?

Hidrokarbon nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye'nin denizlerde doğalgaz ve hidrokarbon arama çalışmaları sürerken bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü müjde vereceğim ifadesi sonrası vatandaşlar hidrokarbon nelerde bulunur, kullanım alanları nelerdir sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Hidrokarbon nedir sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte detaylar...

HİDROKARBON NEDİR?


Hidrokarbon, sadece karbon ve hidrojen CxHy atomlarından oluşan kimyasal bileşiklerin genel adı. Örneğin metan, bir karbon ve dört hidrojen atomundan oluşan bir hidrokarbondur.

Sadece karbon ve hidrojen atomları ihtiva eden organik bileşikler. Hidrokarbonlar çok çeşitlidir. Birçok üyesi endüstriyel bakımdan önemlidir. Örneğin metan tabii gazların temel maddesidir. Benzin hidrokarbonlar karışımı olduğu gibi benzen, naftalin ve asetilen de birer hidrokarbondur. Hidrokarbonlar teorik bakımdan da önemlidir. Çünkü organik bileşiklerin birçok sınıfının sistematik olarak adlandırılmasında hidrokarbonların adlandırılması esastır.

Hidrokarbon nedir?

Hidrokarbon Tipleri

Hidro karbonlar yapılarına bağlı olarak alifatik, aromatik ve alisiklik bileşikler olarak sınıflandırılır. Alifatik ve alisiklik bileşikler de doymuş ve doymamış olarak sınıfandırılır. Doymuş hidrokarbon, mümkün olan en çok hidrojen ihtiva eder ve karbonlar birbirlerine bir elektron çiftinin meydana getirdiği tek elektron bağı ile bağlıdırlar. Doymamış hidrokarbonlarda ise karbonlar birbirlerine çift veya üç bağ ile bağlanmışlardır. Alifatik hidrokarbonlar, hidrojen atomlarının bağlı olduğu düz veya dallanmış karbon zincirlerinden meydana gelmiştir.

Hidrokarbon nedir? Kaç tip hidrokarbon vardır? Kullanım alanları nelerdir? ile ilgili etiketler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nükleer enerji Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı hidrokarbon nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.