Hidayet Türkoğlu'ndan 'Görevimin başındayım' mesajı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, Cumhuriyet gazetesinin hakkında ortaya attığı 'görevden alındı' haberlerine yönelik bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla haberi yalanlayan Türkoğlu, gururla sürdürdüğü görevlerine devam ettiğini belirtti.

Sol medyada bugün Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun görevinden alındığı iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesi kaynaklı haberde ABD vatandaşı olan Hidayet Türkoğlu’nun yurtdışındaki banka hesaplarında bulunan 150 milyon euroyu Türkiye’ye getirmeyi kabul etmediği için odasını boşaltmasının istendiği öne sürüldü.

AİLESİNİ GÖNDERDİ, KENDİSİ DE ABD'YE GİDECEK YALANI

Haberin devamında ise iddialar bir üst seviyeye taşınarak Türkoğlu’nun eşi ve çocuklarını ABD’ye gönderdiği, kendisinin de yurtdışına çıkmak için hazırlık yaptığı yazıldı.

Tüm bu iddiaların ardından Hidayet Türkoğlu'ndan beklenen açıklama geldi. Türkoğlu, yaptığı paylaşımlarda görevlerini sürdürdüğünü ifade etti.

"GÖREVLERİMİ TÜM BİLGİM, BİRİKİMİM VE VİZYONUMLA SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYORUM"

Twitter hesabından iki tweet paylaşan Türkoğlu, 'Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum'' ifadelerine yer verdi.

Türkoğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberlerle değil, basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum."

 

HİDAYET TÜRKOĞLU KİMDİR?

19 Mart 1979'da İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde doğan Hidayet Türkoğlu, iki çocuklu bir ailenin küçük oğludur. 

Aktif spor yaşamına son veren Türkoğlu, 15 yıl NBA’de forma giydi. Efes Pilsen A takımında 5 yıl oynadıktan sonra 2000’de NBA’e giden Türkoğlu, Sacramento Kings, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers takımlarında forma giydi.

Türkoğlu, A Milli Takım ile 2001’de Avrupa, 2010’da ise Dünya ikincilikleri yaşadı.

16 Mart 2016'da Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak atanan. Hidayet Türkoğlu, 26 Ekim 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı seçildi.

Hidayet Türkoğlu'ndan 'Görevimin başındayım' mesajı ile ilgili etiketler Hidayet Türkoğlu Cumhurbaşkanı Açıklama başdanışman
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.