"Hiçbir iftira ve karalama yolumuzdan döndüremez"

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, İBB tarafından vakfa para aktarıldığı yönünde iddialara yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. İddiaların tamamen asılsız olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Gelirlerimizin tamamı kurucularımızın bağışlarından oluşmaktadır." denildi. Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da yaptığı açıklamada "Güneş balçıkla sıvanmaz. Hiçbir iftira ve karalama, hayatımızı adadığımız milli teknoloji hamlesi yolundan bizi döndüremez!" ifadelerinin kullandı.

Son yıllarda milli teknoloji yolunda önemli projelere hayat veren mühendis ve uzmanların kurduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile ilgili çirkin bir iddia gündeme geldi.

T3 Vakfı bu iddiaya yaptığı yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. İşte Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı imzası ile yapılan o açıklama:

"Vakfımıza İBB tarafından para aktarıldığı yönünde iddialar tümüyle asılsızdır.

Gelirlerimizin tamamı kurucularımızın bağışlarından oluşmaktadır. Bugüne kadar, vakfımıza kamu tarafından devir ya da tahsis edilmiş bir gayrımenkul, kamudan aktarılmış tek kuruş yoktur.

Kamu yönetimleri ile STK'ların toplum yararına proje bazlı işbirlikleri dünyanın her yerinde meşru ve faydalı faaliyetlerdir.

Fakat, bu işbirliklerinin kapsamının ötesinde olan, kendisine ait yerlerde İBB'nin yaptığı iddia edilen harcamaların vakfımızla ilişkilendirilmesi ve hatta vakfımıza aktarıldığı iddiası iftiradır, hezeyandır.

Herkesin kolaylıkla gelip yerinde gözlemleyeceği işler yapıyor, binlerce öğrenciye eğitim, yüzlerce öğrenciye burs veriyoruz. İftira eden, karalama yapan şahıslar da, bu yollara başvurmak yerine gelip gönüllülerimizle, ekibimizle, öğrencilerimizle tanışabilir; geleceğin aydınlık Türkiye'sini kurmanın parıltısını onların gözlerinde görebilirler.

Vakıf çalışmalarımızda hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerine hizmet vermeye, tam bağımsız ve güçlü Türkiye yolculuğunda Milli Teknoloji Hamlesi gerçekleştirmek adına dur durak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz.

İftira ve karalamalarla vakfımız ile gönüllülerimizi yaralayan herkesle hukuk yoluyla mücadele edeceğiz."

"Hiçbir iftira ve karalama yolumuzdan döndüremez"

Çirkin iddiaya vakfın Mütevvelli Heyeti Başkanı Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da sosyal medyadan verdiği mesajla tepki gösterdi. 

Bayraktar mesajında "Güneş balçıkla sıvanmaz. Hiçbir iftira ve karalama, hayatımızı adadığımız #MilliTeknolojiHamlesi yolundan bizi döndüremez!" dedi...

"Hiçbir iftira ve karalama yolumuzdan döndüremez" ile ilgili etiketler İBB Selçuk Bayraktar BAYKAR
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.