Hiç iyi değil Dünya, Güneş'i kaybedebilir

Bilim insanları için evrende var olduğuna inanılan ancak henüz varlığı ispatlanmamış ve tam olarak aslında ne olduğu da bilinmeyen 'Karanlık' madde ya da bir başka deyişle enerjiye ilişkin korkutan bir teori ortaya atıldı. Teorik fizikçi ve matematikçi Prof. Brian Greene, evrenin genişlemesinde başrolde olduğu belirtilen karanlık enerjinin Dünya gibi gezegenleri Güneş'lerinden kopartabileceğini söyledi.

Teorik fizikçi ve matematikçi Prof. Brian Greene, Neil deGrasse Tyson’ın StarTalk podcast’inde 'Karanlık madde'ye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Daily Express’in haberine göre Greene, karanlık enerjinin, yaşamak için Güneş’e bağımlı olan Dünya’mız için iyiye işaret etmediğini ifade etti.

Gökbilimcilerin aslında ne olduğu şu an için bilinmeyen karanlık enerjiyi, uzayın hızla genişlemesinden sorumlu tutuyor.

Evrenin temelllerini araştıran uzmanların karanlık enerji fikrine giderek daha fazla odaklandığını vurgulayan Green, "Şu anda karanlık enerjinin uzaktaki galaksileri, birbirinden daha da uzaklaştırdığını biliyoruz." diye konuştu.

57 yaşındaki bilim insanı, bu sürecin daha da hızlanabileceğini ve yaşamın var olması için etrafında döndüğü yıldıza bel bağlayan Dünya gibi gezegenler için bunun sorun oluşturabileceğini söyledi. 

Green sözlerine "Karanlık enerjinin zamanla güç kazanması mümkün. Bu da yalnızca galaksileri uzaklaştırmakla kalmayacağı, gezegenleri de yıldızlarından uzaklaştırmaya başlayacağı anlamına geliyor." diye devam etti.

Independent'in haberine göre ünlü matematikçi, karanlık enerjinin bununla da yetinmeyeceğini, elektronları atom çekirdeklerinden uzaklaştırarak maddeyi bile parçalayabileceğini, zamanla büyüyen karanlık enerjinin, uzay-zamanın doğasına bağlı olarak, uzayı ve uzayın dokusunu parçalayabileceğini iddia etti.

Diğer yandan Green, evreni yıkımdan kurtarabilecek bir teorisi olduğunu belirtip, Einstein'in hiç düşünmediği yeni bir davranış sergileyerek kendi dokusunu onarabileceğini ileri sürdü.

 

Hiç iyi değil Dünya, Güneş'i kaybedebilir ile ilgili etiketler uzay Prof. Brian Greene matematikçi karanlık enerji karanlık madde güneş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.