Hiç Evlenmemişlere 8 Bin TL Verilecek! Ödemeler Ziraat Bankası Aracılığı İle Yapılacak! İşte Koşullar

Ziraat Bankası, resmi internet sayfalarından duyurmuş olduğu habere göre hiç evlenmemiş olan ziraat kullanıcılarına bir müjde verdi.

Ziraat Bankası, resmi internet sayfalarından duyurmuş olduğu habere göre hiç evlenmemiş olan ziraat kullanıcılarına bir müjde verdi.

Resmi Açıklama Geldi! 

Bankanın duyurmuş olduğu bu habere göre Ziraat Bankası hesabı açmış olan her bir vatandaşa devlet, geri ödeme gerekmeksizin 8.693,56 TL kadar bir ödeme gerçekleştirecek. Vatandaşın ise bu ödemeden yararlanabilmesi için Ziraat Bankasına 3 sene boyunca devamlı olarak düzenli bir şekilde para yatırması gerekmekte. 

Ziraat Bankası, başlattığı bu uygulama yani çeyiz hesabı ile ilgili resmi bir açıklamada bulundu. Bankanın yapmış olduğu açıklamaya göre Ziraat Bankasından hesap açarak 3 sene boyunca düzenli bir şekilde para yatıran vatandaşların devletten, karşılıksız olarak 8.693,56 TL kadar bir ücret alınması söz konusu olacak.

Belli Şartlar Söz Konusu!

Bu uygulamadan yararlanabilmek için birtakım başvuru şartları aranıyor. Bunlardan birincisi 24 yaşını doldurmamış olmak ve bir diğeri hiç evlenmemiş olmak gerekiyor. Türk vatandaşı ya da 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. Maddesi uyarınca bu kapsama giriyor olmak. Bunun yanı sıra evlenme tarihinden en az 3 sene boyunca bu mevcut banka hesabına düzenli olarak ödeme yapmış olmaktır.

Bunun yanı sıra bir dipnot ise 27 yaşını bitirmeden önce ilk evliliğini yaptıktan sonraki ilk 6 ayı içerisinde, ihtiyaç duyulan belgeler ile müracaat edilmesi sonucunda da söz konusu devlet yardımından faydalanabilmeleri vatandaşlar için mümkünüdür.

Hiç Evlenmeyenlere Özel Devlet Desteği

Bilinmelidir ki, bu devlet katkısından yararlanabilmenin ön koşullarından birisi düzenli yapılan ödemelerdir. Ödemelerin aksaması durumunda bu yardımdan faydalanmaya devam edilememektedir. 

Bu ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşların, ödemelerini en az 36 ay yani 3 sene boyunca düzgün bir şekilde yapıyor olmalıdır. Bu düzenli ödeme sürecinde alt sınır aylık ödeme için 2021 yılında 207,66 TL olarak belirlenmiş olup, üst sınır ise 2.076,61 TL’dir. 

Hiç Evlenmemişlere 8 Bin TL Verilecek! Ödemeler Ziraat Bankası Aracılığı İle Yapılacak! İşte Koşullar ile ilgili etiketler ziraat
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.