Hiç çalışma hayatı olmayanlara sigorta müjdesi! Prim gün sayısı ve istenen yaş dolmadan emekli olun

Uzunca zamandır çalışma hayatı olan ve emeklilik için gün sayanlar kanunlar çerçevesinde gereken şartları yerine getirdikleri takdirde emekli olmaya hak kazanıyorlar. Bu şartların en başında ise prim günü ile beraber emeklilik yaşını doldurmak geliyor. Düzenli bir çalışma geçmişi ile birlikte emekli olabilmek mümkün olabiliyor. Ancak hayatı boyunca hiç çalışmamış olan kişilerde belirlenen bazı şartları yerlerine getirdikleri takdirde emekli olma fırsatını yakalıyor.

SSK veya Bağ-Kur aracılığıyla emeklilik süreçleri başlayan kişiler daha önceden belirlenen kanun kapsamında prim gün sayısı ve istenen yaşı doldurmuş olmaları gerekiyor. Ancak hiçbir şekilde çalışma hayatı olmadan da alternatif yollara başvurularak emeklilik hakkı elde edilebiliyor.

İsteğe bağlı olan bu sigortalılık kapsamında kişinin prim ödemeleri gerçekleştirilerek emekli olması sağlanıyor. Devlet bankaları da tamda bu noktada acil nakit desteğiyle ihtiyaç duyulan ödeme desteğini vatandaşına sunuyor.

İsteğe bağlı emeklilik hakkından dileyen pek çok vatandaş kolaylıkla yararlanabiliyor. Mecburi şartlar neticesinde çalışma gösteremeyen, hastalığı olan veya işinden ayrılmak durumunda kalan kişiler bu sigorta türünden yararlanabiliyor.

Hiç çalışma hayatı olmayanlara sigorta müjdesi! Prim gün sayısı ve istenen yaş dolmadan emekli olun

SGK ile devlet bankaları arasında yapılan anlaşma çerçevesinde 4B kapsamında sigortalılığı bulunan kişilerin zorunlu ya da isteğe bağlı birikmiş prim borcunu ödedikleri takdirde yaşlılık aylığı almaları mümkün görünüyor. SSK ve Bağ-Kur sigortası olunduktan sonra hizmet borçlanması adı altında doğum veya askerlik süreci neticesinde isteğe bağlı ödemede bulunan kişiler aynı haklardan yararlanabiliyor.

SGK ve devlet bankalarının ortaklaşa yürüttükleri kanun çerçevesinde Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank uygun faiz oranı ile kredi taleplerini tamamen karşılıyor. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında ödenmesi gereken tutar bankalardan talep edildikten sonra uygun vade oranları ve aylık taksitler halinde geri ödeme yapılıyor.

Hiç çalışma hayatı olmayanlara sigorta müjdesi! Prim gün sayısı ve istenen yaş dolmadan emekli olun ile ilgili etiketler emekli SSK Bağkur sigorta
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.