Hibiskus çayı faydaları nelerdir? Nasıl demlenir?

Hibiskus çayı faydaları nelerdir? Birçok farklı isim ile anılan Hibiskus çayı dünyanın her yerinde yetişebilmektedir. Son zamanların sevilen çaylarından biridir.

Hibiskus çayı faydaları nelerdir? Hibiskus çayı bamba çiçeği, gülhatmi, Mekke çiçeği gibi isimlerle de anılır. Hibiskus çayı, daha çok Güney Amerika’da yetişen hibiskus bitkisinin çiçeklerinden elde edilir. Kıpkırmızı bir rengi olması sebebiyle keyifli bir içim sağlayan hibiskus çayı ekşimtrak tadıyla da en sevilen çaylar arasında. 

Hibiskus çayının tüketilmesi bazı kişilerde alerjilerin oluşmasına yol açabilir. Bunun için hatırlatalım, hibiskus çayını doktor önerisi olmadan tüketmeyin.

Hibiskus çayı faydaları nelerdir? Nasıl demlenir?

HİBİSKUS ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

- Kötü alışkanlıkların zararlı etkilerini tedavi eder ve akciğerleri temizler

-Tansiyonu düşürmek için bitkisel bir çözümdür.

- Yüksek kan basıncını dengeler.

- Kolesterolü düşürür.

- Kansere karşı önleyicidir.

- Sindirim sistemini çalıştırması sebebiyle kabızlığa iyi gelir.

- Mantar oluşumunu engeller.

- Kilo alımına neden olan ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

- Düzenli bir şekilde hibiskus çayını tüketmek, bel çevresinde incelme ve vücut yağlarında azalma sağlar.

- Böbrek iltihabına iyi gelir.

Hibiskus çayı, düşük riski oluşturabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde asla tüketilmemelidir. Emziren annelerin ise doktora danışması gerekir. Uzman onayı olmadan hibiskus çayını tüketmek zararlı olabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde hibiskus çayı içmeden önce bir uzmana danışmakta fayda var. Hibiskus bitkisi adet sancılarını azaltarak adet kanamasının sökülmesine yardımcı olur. Adet kanamasının geciktiği zamanlarda hibiskus bitkisinden yararlanılabilir.

Hibiskus çayı faydaları nelerdir? Nasıl demlenir? - Resim : 2

HİBİSKUS ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Hibiskus demleme için bir tatlı kaşığı kuru hibiskus bitkisi ve sıcak su yeterlidir. 1 su bardağı su cezvede ya da su ısıtıcısında kaynatılır ve ağzı kapatılabilecek bir fincana koyulur. İçine bir tatlı kaşığı hibiskus kurusu eklenir ve ağzı kapatılarak 10-15 dakika bekletilir. Süzüldükten sonra tüketime hazır hale gelen hibiskus çayını lezzetlendirmek için limon ya da bal kullanılabilir.

Hibiskus çayı faydaları nelerdir? Nasıl demlenir? ile ilgili etiketler Çay hibiskus nasıl demlenir faydaları zararları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.