Heyet Tahrir-el Şam (HTŞ) grubu Afrin kent merkezini tamamen ele geçirdi!

Heyet Tahrir-el Şam (HTŞ) grubu üç köye yerleşmesinin ardından şimdi de tüm Afrin şehrini ele geçirdi. El Kaide destekli HTŞ grubunun Afrin Hastanesi'ne girerek sağlık ekibini çıkardıktan sonra hastaneyi askeri karargaha dönüştürdüğü iddia ediliyor.

El Kaide destekli Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ), Afrin kent merkezini tamamen ele geçirdi.

HASTANEYİ ASKERİ KARARGAHA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Yerel kaynaklar, HTŞ'nin Afrin'deki El Mahmudiye mahallesinde kontrolü tamamen ele geçirdiğini ve Afrin Hastanesi'ne girerek sağlık ekibini çıkardıktan sonra hastaneyi askeri karargaha dönüştürdüğünü bildirdi.

BÖLGE SAKİNLERİ AZEZ VE CERABLUS'A KAÇTI

HTŞ'nin kente ilerlemesini takiben çok sayıda bölge sakini, meyve bahçeleri ve tarlalar üzerinden Halep'in kuzeyindeki Azez ve Cerablus'a kaçtı.

Heyet Tahrir-el Şam (HTŞ) grubu Afrin kent merkezini tamamen ele geçirdi!

TÜRKİYE'DEN RESMİ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Afrin, 2018'in mart ayında Zeytin Dalı Harekatı'yla birlikte Türkiye ve ÖSO gruplarının eline geçmişti.

Türkiye’nin konu hakkındaki tavrına dair ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Heyet Tahrir-el Şam (HTŞ) grubu Afrin kent merkezini tamamen ele geçirdi! ile ilgili etiketler HTŞ Afrin Türkiye Suriye heyet tahrir el-şam

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.