Heybeliada'daki yangın kontrol altına alındı

İstanbul Heybeliada'da orman yangını çıktı. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahale etti. Yangın kısa süre önce kontrol altına alındı.

Heybeliada'da ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bir barakada çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede ormanlık alana yayıldı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor...

BAKAN PAKDEMİRLİ BÖLGEYE GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul Heybeliada'daki yangın bölgesine geçiyor. Pakdemirli, "Yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi" dedi.

SABOTAJ İHTİMALİ

Yangının aynı anda iki ayrı bölgede başladığı iddia ediliyor. Söz konusu iddialar akıllara sabotaj ihtimalini getiriyor. 

VALİLİK: 2 FARKLI NOKTADA BAŞLADI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 17.07'de Heybeliada Aşıklar Yolu Mevkisi'ndeki ormanlık alanda 2 farklı noktada yangın çıktığı belirtildi.

Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 helikopterle müdahale edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."

Orman Genel Müdürlüğü de yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yangına 5 helikopter, 2 uçak ve 1 arazöz sevk edildiğini duyurdu.

Bu arada, Adalar Belediyesi hoparlöründen Adalar'da oturan vatandaşlardan eğitimi olanlar, yangına müdahaleye çağrıldı.

POLİS SIRT ÇANTALARINI ARIYOR!

Bölgeden gelen son bilgilere göre sabotaj ihtimali üzerinde duran polis adaya giriş ve çıkışları kontrol altına almış durumda. Bölgedeki vatandaşların sırt çantaları da polis ekipleri tarafından kontrol ediliyor.

VALİ YERLİKAYA: KONTROL ALTINDA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. 

Heybeliada'daki yangın kontrol altına alındı ile ilgili etiketler İstanbul yangın Orman Yangını Heybeliada
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.