Hesap sahipleri tedirgin! Akbank’ta neler oluyor?

Akbank'ta yaşanan bankacılık sistemindeki kriz kullanıcıları endişelendirdi. TÜSODER Başkanvekili Av. Rıdvan Yıldız, mağduriyet yaşayan müşterilerin yasal haklarını SuperHaber'e anlattı.

6 Temmuz sabah saatlerinden bu yana kullanıcılar Akbank hizmetlerine erişim sağlayamıyor. Akbank'ta yaşanan sistem hatası nedeniyle kredi kartları ile alışveriş yapılamadığı vurgulandı. ATM, pos cihazları ve internet bankacılığında da yaşanan sorunların ardından milyonlarca banka müşterisi bulunan Akbank hakkında siber saldırı iddiaları bir kez daha gündeme geldi. 

"BANKAMIZDA HİÇBİR GÜVENLİK SORUNU BULUNMAMAKTADIR"

Akbank, siber saldırı iddiası sonrasında yaptığı açıklamada, "Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.” dedi.

Hesap sahipleri tedirgin! Akbank’ta neler oluyor?

SuperHaber'e konuşan TÜSODER Başkanvekili Av. Rıdvan Yıldız, Akbank'ta mağduriyet yaşayan müşterilerin yasal haklarını değerlendirdi.

"KULLANICILAR AKBANK'A KARŞI HUKUKİ HAKLARINI KULLANABİLİR"

Yıldız, "Vatandaşların paralarının yok olması, boşaltılması ya da bir daha ulaşılamaması gibi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ebette hesaplarına ulaşacaklar. Ancak bu 1-2 gün içinde gerek ödemelerini yapamadıklarından, ya da alışveriş yapamadıklarından bir takım sıkıntı yaşıyorlar. Bu mevcut durum, kendileri için ödeme yapmak ya da bir takım işlemler için bir mücbir sebep ortaya çıkartıyor. Bunun dışında bu hesaplarını kullanamadıkları için ortaya bir takım zarar, ziyan çıkabilir. Bu konuda vatandaşların, Akbank'a karşı hukuki haklarını kulanabileceklerini de ifade etmek gerekiyor. Bu somut zararlarını telafi etmek, tazmin etmek için bankaya başvurma hakları olabileceğini düşünüyorum. Ortaya ciddi bir problem var. İnsanlar hesaplarına ulaşamıyor ve alışveriş yapamıyor. Ancak buradaki paraların tamamen yok olması gibi bir durumun söz konusu olma ihtimalini görmüyorum. Özellikle Akbank müşterileri içni 1-2 gün sıkıntılı bir süreç olacak. BBDK ve ilgili merciler gerekli incelemeleri yapıyor ve sorunun hızla çözülmesi için gerekli adımları atıyordur. Bankacılık sektörü hassas bir sektör. Kötü söylentinin dahi suç olarak düzenlendiği bir sektör. İlgili mercilerden gelmeyen söylentileri ciddiye alıp panik olmayın." ifadelerini kullandı.

Av. Rıdvan Yıldız'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Hesap sahipleri tedirgin! Akbank’ta neler oluyor? ile ilgili etiketler Akbank siber saldırı Tüsoder Av.Rıdvan Yıldız

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.