Hesabına gelen para genç yazılımcının kâbusu oldu!

Maltepe'de yazılım işiyle uğraşan Mesut Haylar isimli vatandaş, ikinci el ürün satışı gerçekleştiren bir platform üzerinden dolandırıcıların kurbanı oldu. Müşterisi sandığı kişi tarafından hesabına aktarılan bir miktar para sonrası mahkemelik olan Haylar, duruşmada dolandırıcılıktan 'sanık' olarak yargılanacağını öğrendiğini belirterek, "Bu olaydan dolayı psikolojim bozuldu. Evden çıkmaya korkar oldum" dedi.

Edinilen bilgiye göre olay, geçtiğimiz aylarda İstanbul'un Maltepe ilçesinde meydana geldi.

İddiaya göre, ikinci el ürün satışı gerçekleştirilen bir platform üzerinden cep telefonu satışı için anlaşan taraflardan alıcı şahıs ücreti, karşı tarafa banka yoluyla göndermiş olmasına rağmen satıcı tarafından kendisine cep telefonu gönderilmeyince olayı Cumhuriyet Başsavcılığına taşıyarak, dolandırıldığını söyleyip şikayetçi oldu.

Hesabına gelen para genç yazılımcının kâbusu oldu!

PARAYI FARKLI KİŞİLERİN HESABINA AKTARDI

Sattığı cep telefonunun parasını almasına rağmen, alıcı şahsa göndermediği ileri sürülen kişi, almış olduğu 2 bin 500 lirayı farklı kişilerin hesabına yolladı. Üçüncü kişilere geçen 2 bin 500 lira son olarak da, Maltepe'de ikamet eden ve yazılım işiyle uğraşan Mesut Haylar'a sunmuş olduğu yazılım hizmeti sonrası elektronik para sistemi üzerinden aktarıldı.

Cep telefonu satıcısı tarafından dolandırıldığını ifade eden şahsın şikayetçi olmasının ardından konu hakkında soruşturma açıldı. Paranın gittiği hesapların takip edilmesi sonucu yazılım firması sahibi Mesut Haylar, paranın geldiği son hesap olarak tespit edilince açılan davada 'sanık' olarak yer aldı.

Hesabına gelen para genç yazılımcının kâbusu oldu! - Resim : 2

"HEM TELEFON SATTIKLARI ŞAHISI HEM DE BENİ DOLANDIRDILAR"

Hakkında açılan davayı öğrenince hayatının şokunu yaşadığı ifade eden Haylar, "Telefon satın alan bir hanımefendi, ikinci el alışveriş sitesi üzerinden satıcıya cihazın parasını gönderip, cep telefonunu kargo ile kendisine göndermesi talebinde bulunmuş. Fakat satıcı telefonu kadına yollamamış. Dolandırıldığını anlayan hanımefendi Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruyor. Alıcıya telefonu yollamayan kişi bu parayla farklı yerlere ödemelerde bulunuyor. Bu paranın geçtiği kişiler bizim şirketimizden hizmet alınca da para bizim hesaba geçiyor. Biz de ödemeyi elektronik sistem üzerinden aldık. Açıklama bölümü elektronik para sisteminde de olmadığından dolayı haliyle fatura numarası da yazılı değil. Bu sebepten dolayı bize parayı gönderen şahsın bilgilerine de ulaşamıyoruz. Bu durum neticesinde de olayın sanığı olarak ben gözüküyorum. Bu kişiler, hem telefon sattıkları kişiyi hem de beni dolandırdılar" diye konuştu.

Yaşanan bu olayın ardından zor günler geçirdiğini belirten Haylar, "Korkar hale geldim evden çıkmaya... Sokakta polis gördüğümde beni götürmek için geldiklerini zannedip, korkuyorum. Bu olay yüzünden psikolojim bozuldu" dedi.

İHA

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.