HES uygulaması ve e-Nabız aşı kartı nasıl alınır?

PCR testi zorunluluğu sonrasında aşı kartı vatandaşların en çok ilgi gösterdiği konular arasında yer aldı. Henüz aşısını olmayanlar ya da tek doz aşı olanlar, seyahatlerine başlamadan önce mutlaka negatif PCR testi vermek zorundadır. İki koz aşısını olanlar ise seyahatlerinde aşı kartını göstermek durumundadır.

Aşı çalışmalarının başlaması sonrasında koronavirüsle mücadele kapsamında alınan bazı önlemlerden biriside PCR testi zorunluluğu oldu. Buna göre; henüz aşısını olmayanlar ile sadece tek doz aşı olanlar için yurt içi seyahatlerinden hemen önce kendilerinden negatif sonuçlu PCR testi istenmektedir. Aşı olanlar için de en önemli hadiselerden biriside aşı kartı nasıl alınır oldu.

HES UYGULAMASINDAN AŞI KARTI NASIL ALINIR?

Aşı kartı akıllı cep telefonlarında daha önceden indirilen Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden rahatlıkla alınabilir. Bunun için HES uygulamasına girdikten sonra "COVID-19 Aşı Bilgilerim" menüsünden rahatlıkla aşı kartına ulaşmak mümkündür.

HES uygulaması ve e-Nabız aşı kartı nasıl alınır?

E-NABIZ İLE AŞI KARTI NASIL ALINIR?

Vatandaşlar, e-Nabız uygulamasından da aşı kartlarına ulaşabilirler. E-Nabız uygulamasına giriş yaparak açılan sayfada "COVİD-19 Aşı Durumu" yazısına tıklayın. Daha sonrasında da "Covid-19 Aşı Kartı" yazısından aşı kartınızı oluşturun.

HES uygulaması ve e-Nabız aşı kartı nasıl alınır? - Resim : 2

AŞI KARTI NERELERDE KULLANILIR?

Covid-19 Aşı Kimliği uygulaması ilk ortaya çıktığında yurt dışı seyahatlerinde kullanılıyordu. Pek çok Avrupa ülkesi yurt dışından gelen yolculardan aşı kartı talep ediyordu. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı son genelge ile iki doz aşı olmayanlardan istenen zorunlu PCR testi ile aşı kartı yurtiçinde de kullanılmaya başladı. 6 Eylül itibariyle sinema, tiyatro, konser, şehirler arası ulaşım gibi alanlarda istenen zorunlu PCR testi için çift doz aşı olmuş vatandaşlar aşı kartını kullanabiliyor.

HES uygulaması ve e-Nabız aşı kartı nasıl alınır? ile ilgili etiketler HES e-Nabız Aşı Karı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.