HES kodu olmayan meydana alınmayacak

Vaka sayılarının arttığı bu günlerde İstanbul’un en yoğun meydanlarından Esenler Dörtyol Meydanı ile Davutpaşa Caddesi'ne girişte HES Kodu uygulaması başladı. Bu kapsamda HES Kodu bulunmayan vatandaşların alana alınmayacağı öğrenildi.

Vaka sayılarının arttığı bu günlerde Beyoğlu ve Esenler'de kapalı ve açık pazar alanlarında tezgah kuran pazarcılara HES kodu zorunluluğu getirildi. Esenler de ayrıca, Dörtyol Meydanı ile Davutpaşa Caddesi’ne HES kodu ile girilmesi kararını aldı.

Esenler ilçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçedeki vaka sayılarının yükselmesinin önüne geçilmesi ve yayılma hızını önlemek için bir dizi tedbir aldı. Buna göre Esenler Dörtyol Meydanı ile Davutpaşa Caddesi’ne HES kodu uygulaması başladı. HES kodu uygulamasında izolasyonda olması gerektiği halde dışarı çıkanların tespit edilmesi durumunda da cezai işlem uygulanacak.

Ayrıca, ilçedeki kapalı ve açık pazar alanlarında tezgah kuran pazarcılara ve çalışanlara da HES kodu zorunluluğu getirildi. HES kodu bulunmayanlar meydan ve caddeye alınmazken, kaçak giriş yapanlara cezai işlem yapılacağı bildirildi.

Beyoğlu Belediyesi ise, belediyenin hizmet binalarında ve ilçede bulunan işletmelerde zorunlu hale getirdiği "Güvenli Alan" uygulamasını semt pazarlarına da taşıdı. Proje kapsamında ilçede kurulan semt pazarlarının giriş ve çıkışlarında pazar esnafı "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden "Güvenli Alan" QR kodunu okutarak veya HES kodunu görevlilere göstererek pazarda tezgah açabilecek.

HES kodu olmayan meydana alınmayacak ile ilgili etiketler İstanbul Esenler korona virüs HES kodu covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.