HES kodu Alma Ekranı! Seyahat için HES kodu nereden alınır?

HES kodu Alma Ekranı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın HES kodu açıklamasından sonra vatandaşlar HES kodu alma ekranını araştırıyor. Seyahatler için özel olarak geliştirilen ve her bir kişiye özel olarak kod üretecek olan hayat eve sığa uygulamasında seyahat planları yapan vatandaşlar hes kodu değişir mi diye merak ediyor. Peki HES kodu alma ekranı nedir, HES kodu değişir mi, HES kodu yalnız seyahatlerde mi kullanılacak* Detaylar haberimizde...

HES Kodu Alma Ekranı vatandaşlar tarafından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan Hayat eve sığar uygulamasıyla gündeme geldi. HES kodu ile seyahat edilecek. Koronavirüs salgınını önlemek ve normalleşmeye geçebilmek adına seyahatlere özel bir kod üretildi. Peki HES kodu alma ekranı nedir, HES kodu değişir mi? İş te yanıtı...


HES KODU ALMA EKRANI!


HES KODU DEĞİŞİR Mİ?

HES kodları kişiye özel tekil kodlardan oluşacak. TC kimlik numarası gibi sabit olmayacak. Her paylaşımında farklı bir HES kodu oluşturulabilecek. Önümüzdeki günlerde mobil uygulama ve HES kodunun yaygın uygulanması hayatımızı kolaylaştıracak.

HES KODU NEDİR,NASIL ALINIR?

HES kodu ile uçak ve tren seyahatlerinin yapılabileceğinin açıklanmasının üzerine HES kodunun nasıl alınacağı merak edilmeye başlandı. HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri’ bölümüne girilerek alınabilecek.

HES Kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Uygulamanın erişim izinleri bölümüne bakıldığında ise kullanıcıların şu bilgilerine eriştiği görülüyor: Kişiler, yaklaşık konum (ağ tabanlı),kesin konum (GPS ve ağ tabanlı),kablosuz bağlantı bilgileri, internetten veri alma, ağ bağlantılarını görüntüleme, Bluetooth ayarlarına erişim, tam ağ erişimi, cihazın uyku moduna geçmesini önleme.

 

 

HES kodu Alma Ekranı! Seyahat için HES kodu nereden alınır? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakanı HES kodu nasıl alınır hes kodu alma ekranı hayat eve sığar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.