ALES HES kodu istenecek mi?

16 Ağustos’ta gerçekleştirilecek ALES sınavı öncesinde HES kodu istenecek mi? gündem oldu. Sınava girecek adaylar HES kodu ALES için geçerli mi ve ALES için HES kodu gerekiyor mu sorularının yanıtını arıyor. İşte ALES sınavı için HES kodu alma bilgisi…

ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklamada, bundan böyle tüm sınavlar için HES kodu almanın zorunlu olduğu bilgisi verilmişti. Sınava girecek adaylar ise bu açıklamanın hemen ardından ‘HES kodu nasıl alınır’ aramalarına başlamıştı. Peki, HES kodu ALES için geçerli mi? ALES için HES kodu gerekiyor mu? İşte detaylar…

ALES HES KODU İSTENECEK Mİ?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Değerli adaylarımız, pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemler kapsamında, başkanlığımızca uygulanacak sınavlara başvurularda sizlerden HES Kodu bilgisi istenecektir" dedi.

Ancak yapılan son açıklamada, ALES sınavı için HES kodu kullanılmayacağı 16 Ağustos tarihinde yapılacak ALES sınavından sonra HES kodunun geçerli olacağı belirtildi.

ÖSYM HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınıyor. "HES kodu oluştur" butonuna tıklanarak ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturuluyor.

HES kodu ALES için geçerli mi? Nasıl alınır?

Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde. Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebilecek. Hangi kodu, hangi kurumla paylaştığının listesini görüntüleyebilecek, dilerse iptal edebilecek ya da yetkilerini kaldırabiliyor.

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak. (Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli olacak.

ALES HES kodu istenecek mi? ile ilgili etiketler ALES HES kodu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.