HES kodsuz İstanbulkart çalışmayacak!

Türkiye'de artan koronavirüs vakalarının ardından toplu ulaşıma HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eşleşmesi yapılmamış İstanbulkartların kullanılmayacağını duyurdu. Son gün ise 15 Ocak olarak açıklandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbulkart'ın HES koduna uyumlu hale getirilmesi çalışmasında sona gelindi.

İBB'den yapılan açıklamada, Eylül ayı sonunda İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle şehir içi toplum araçlarına da HES kodu uygulamasına geçilmesi ile ilgili entegrasyonun tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Buna göre 15 Ocak'tan itibaren eşleşmesi yapılmamış İstanbulkart'lar kullanılamayacak.

Uygulama ile Kovid-19 tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekenlerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılarak, toplu ulaşım kullanımının geçici olarak engellenmesi amaçlanıyor.

İstanbulkart sitesi üzerinden gerekli bilgiler girilerek kart-HES kodu eşleşmesi yapılabiliyor.

Eylül sonunda İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle şehir içi toplum araçlarına da HES kodu uygulaması getirildiği duyurulmuştu. Genelge ilk aşamada şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel elektronik/akıllı seyahat kart olan kişiselleştirilmiş İstanbulkartları kapsıyordu.

EŞLEŞME İŞLEMİNİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HES kodsuz İstanbulkart çalışmayacak! ile ilgili etiketler İBB İstanbul istanbulkart HES kodu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.