Herkesin gözünden kaçan cep telefonu kararı!

İnternetten yapılan alışverişlere ilişkin gümrük vergileri ile yurt dışından getirilecek cep telefonlarına her pasaport için süre sınırının 3 yıla çıkartılması kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda herkesin gözünden kaçan bir ayrıntı daha vardı. O da pasaporta işlenen telefonlara hat sınırlaması getirilmesi oldu. İşte sınırlamanın ayrıntıları...

Yurt dışından getirilen telefonlar için 2 yıl olan süre sınırı dün Resmi Gazete'de yayımlanan "4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile 3 yıla çıkartılmıştı. 

Oysa kararda dikkatlerden kaçan çok daha kritik bir sınırlama daha vardı.

Bundan önce yurt dışından getirilen telefonlar herhangi bir telefona işletilebiliyor ve hangi hattın takıldığına ilişkin bir sınırlama bulunmuyordu. 

Ancak son karardaki bir cümle artık başkası adına yurt dışından telefon getirmenin önüne geçecek cinsten.

Kararın 4. maddesinde parantez içinde yer alan cümlede aynen şu ifade geçiyor: 

"Yabancı misyon mensupları hariç olmak üzere, yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla üç takvim yılında 1 adet"

Bu ifadeye göre yabancı misyon mensupları hariç yurt dışından getirilen telefonlar ancak pasaportuna işleten kişi tarafından adına çıkartılan hatla kullanabilecek. 

İşte o karar...

Herkesin gözünden kaçan cep telefonu kararı!

Herkesin gözünden kaçan cep telefonu kararı! ile ilgili etiketler Resmi Gazete telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.