'Herkesin ciğeri yanmadan ne olur ciddiye alın!'

Koronavirüs salgını, her geçen gün artarak devam ediyor. Genç sayılabilecek insanlar yaşamını yitiriyor. Gaziantep Adilcevaz Onkoloji Hastanesi doktorlarından Tutku Tanrıkulu Tek, sosyal medya hesabından, koronavirüs sonucu, ellerinde yaşamını yitiren, Ankara’da yaşayan bir doktor meslektaşının anısını paylaştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını Türkiye’de son haftalarda artmaya başladı.

Hastalığın daha önce kronik rahatsızlıkları olan ve yaşlı kişileri çok etkilediği biliniyordu. Ancak son aylarda yapılan araştırmalarda, herhangi bir rahatsızlığı olmayan, genç yaşta olan insanların da, koronavirüs sonucu yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi.

BİR DOKTORUN FERYADI!

Gaziantep Adilcevaz Onkoloji Hastanesi doktorlarından olan Tutku Tanrıkulu Tek, sosyal medya hesabından, koronavirüs sonucu ellerinde yaşamını yitiren, Ankara’da yaşayan bir doktor meslekdaşının anısını paylaştı.

“HERKESİN CİĞERİ YANMADAN NE OLUR BU HASTALIĞI CİDDİYE ALIN!”

Doktor Tek, paylaşımında “Şimdi insanlar hiç yüzleşmiyor ya Covid'in ciddiyetiyle, ben de o gece annemin babamın başka şehirlerde elim yetmeyerek genç sayılabilecek yaşta ölebilecekleriyle yüzleştim. Herkesin ciğeri yanmadan ne olur bu hastalığı ciddiye alın.” dedi.

Doktor Tek, meslektaşının babasının ölüm olayını şöyle anlattı:

“KIZIMIZ ANKARA’DA DOKTOR O  GELMEMİZİ ÖNERDİ!”

“Haziran ayında bir akşam Covid polikliniğine 62 yaşında bir amca başvurdu, solunum sıkıntısı vardı. İki haftadır iyi değilim, ama bugün çok kötüyüm diye geldi. Sıralarını beklemişlerdi, şikayetlerini dinlerken eşi "Kızımız Ankara'da doktor, o gelmemizi önerdi" dedi. O esnada kızı aradı.

“HASTA 15 DAKİKA İÇİNDE ENTÜBE OLDU!”

Dr. hanım da pandemi polikliniğinde çalışıyormuş, yaklaşımlarımızı paylaştık teşekkür etti kapattık. Kapatır kapatmaz amcanın oksijen satürasyonu 88'den 60'a düştü. Amcayı acilen resüsitasyon odasına çekip entübe ettik solunumu durmak üzereydi. Tüm bunlar 15 dakika içinde gerçekleşti.

“BABAM SİZE EMANET SİZE GÜVENİYORUM!”

Amcanın yanında gelen hasta yakınları çok korkmuş vaziyette, kızı tekrar aradı. Titreyen bir sesle durumu anlattım. Ağlayarak "Dr. hanım ben Ankara'dayım, babam size emanet size güveniyorum" dedi. Telefonun ucundaki ben siperliğimin içinden yağmur gibi ağlıyorum. (Benim babam da olabilirdi Dr. hanım, benim ailem de uzakta. Sizi yürekten anlıyorum) dedim.

“ALLAH KORUSUN SİZİN BABANIZ OLMASIN!”

O doktor hanım bana "Allah korusun sizin babanız olmasın" dedi. Dr hanımın babası 1 saat sonra ellerimde öldü. Ben o amcayı da dr hanımı da her gün hatırlıyorum.Dr hanımın o acısında bana kıyamayıp "sizin babanız olmasın" diyen güzel kalbini Allah bir daha acıtmasın. Hiç tanımadığımız insanlar için ailelerimizden uzakta, canla başla çalışıyoruz, çoğu zaman ailelerimize yardımcı olamıyoruz.

'Herkesin ciğeri yanmadan ne olur ciddiye alın!'

“İNSANLAR COVİD'LE HİÇ YÜZLEŞMİYORLAR!”

Belki o Dr. hanım bu yazdıklarımı okur. Sizinle meslektaş olduğum için onur duyuyorum doktor hanım, babanız için çabalamaktan onur duymuştum. Keşke elimden fazlası gelebilseydi.. Şimdi insanlar hiç yüzleşmiyor ya Covid'in ciddiyetiyle, ben de o gece annemin babamın başka şehirlerde elim yetmeyerek genç sayılabilecek genç ölebilecekleriyle yüzleştim. Herkesin ciğeri yanmadan ne olur bu hastalığı ciddiye alın.

DOKTOR TEK’E SOSYAL MEDYADAN DESTEK YAĞDI!

Gaziantepli doktor Tutku Tanrıkulu Tek’in bu paylaşımına, yine sosyal medyadan yüzlerce kişi mesaj yazarak destek olduğu görüldü.

İşte o mesajlar:

-Dünya halen dönüyorsa, sizin gibi yüreği güzel insanlar içindir.

-Bir hekim olarak ağlamaktan mahvoldum. Babasını kaybeden meslektaşıma sabırlar diliyorum. Siz de Çok güzel ifade etmişsiniz herşeyi Dr hanım. Ama gerçekten kimsenin umurunda değil. Allah hepimizi korusun.

-Başınız sağolsun, amca niye iki hafta beklemiş? En ufak bir belirtide gelmesi lazım değil miydi?

-Kendi ayağıyla gelen hastanın birden fenalaşarak ölmesi . Bu hastalıkta son zamanlarda bunu hep duyuyoruz . En korkutucu kısmı da bu gibi .

'Herkesin ciğeri yanmadan ne olur ciddiye alın!' ile ilgili etiketler Ankara doktor Koronavirüs Korona Hastane
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.