Herkes S-400 mü yoksa Patriot mu diye tartışırken... SİPER geldi!

Herkes Türkiye'nin acil ihtiyacı olan hava savunma sistemlerini edinirken ABD üretimi Patriot mu yoksa Rus üretimi S-400 mü tercih edeceğini konuşurken, Türkiye yine Türkiyeliğini yaptı. Kendi hava savunma sistemini üretti. SİPER'in ilk atış testi başarıyla gerçekleştirildi. Muadili olan S-400 ile rekabet edecek bir kaliteye sahip.

ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE işbirliğiyle geliştirilen Milli Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi SİPER’in atış testi gerçekleştirildi. 

MÜJDEYİ SAVUNMA SANAYİSİ BAŞKANI VERDİ

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesaplarından Milli Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi SİPER’in atış testi görüntülerini paylaştı.

Paylaşımında açıklamalarda da bulunan Demir şu ifadeleri kullandı: “Uzun menzilli ve çok katmanlı milli hava savunma sistemimiz SİPER’in geliştirme çalışmalarında bir aşamayı daha başarıyla tamamladık. 2023 yılında envantere almayı planladığımız SİPER ile Gökvatanımıza karşı bütün tehditleri en güçlü şekilde bertaraf edeceğiz.”

SİPER NEDEN ÖNEMLİ?

SİPER, Türkiye’nin katmanlı hava savunma ihtiyacının milli imkanlarla karşılanması açısından büyük önem taşıyor. Bölge hava savunması kapsamında stratejik tesislerin düşman taarruzlarına karşı korunması amacıyla geliştirilen Siper, uzun menzilde ve dağıtık mimaride hava savunması sağlanmasına imkan verecek.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla yerli sistemlere katmanlı bir hava savunması oluşturulması amaçlanıyor.

Bu kapsamda 2019 yılında Korkut sistemlerinin seri üretimi kapsamındaki ilk teslimatı gerçekleştirilirken daha sonra araçtan atılan 4 kilometre irtifa ve 8 kilometre menzile kadar etkili Sungur hizmete alındı.

ALÇAK VE ORTA İRTİFA SİSTEMLERİ ZATEN YAPILMIŞTI

Alçak irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR-A+ füzesinin teslimatlarına başlanırken Hisar-O+ füzesinin seri üretimi başladı. HİSAR A+ sisteminin önleme menzili 15 kilometre iken HİSAR O+ sistemininki 25 kilometreyi buluyor. Siper’in ise S-400 ile rekabet edebilir bir seviyede olması amaçlanıyor.

Herkes S-400 mü yoksa Patriot mu diye tartışırken... SİPER geldi! ile ilgili etiketler S-400 Patriot ismail demir siper hava savunma sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.