Herkes denizde ararken yolda yürürken bulundu: Rüzgar ve akıntı nedeniyle 4 saat suda kaldı

Datça'da denize giren Mustafa Topuz uzun süre dönmemesi nedeniyle 5 saat boyunca suda arandı. Sonrasında yolda yürürken polis ekiplerinin bulduğu Topuz'un kaldığı otele 3 kilometre mesafede kara çıktığı ve 4 saat boyunca denizde kaldığı öğrenildi.

Datça'da iki kuzenin deniz macerası korku dolu anların yaşanmasına yol açtı. İzmirli Mustafa Topuz, kuzeni Batuhan Pala'nın (24) Almanya'daki ailesiyle birlikte tatil için Datça'ya geldiğini öğrenince önceki gün ziyaretlerine geldi. Kuzeni ile hasret gideren Topuz, dün öğle saatlerinde yüzmek için kaldıkları otelin iskelesinden denize açıldı.

Herkes denizde ararken yolda yürürken bulundu: Rüzgar ve akıntı nedeniyle 4 saat suda kaldı

Saat 12.30 sıraları Topuz'un birlikte denize girdiği kuzeni Batuhan Pala, bir süre sonra sahile geri döndü. Saat 14.00 sıraları kuzeni Mustafa Topuz'un dönmemesinden şüphelenen Pala, otel yetkililerinden yardım istedi. Otel işletmecisi Yiğit Uslu (32), bir sürat botu ve jet ski ile arama çalışması başlattı. Aramalardan sonuç alınamayınca, sahil güvenlik ve polise, kayıp başvurusunda bulunuldu.

İhbar üzerine sahil güvenlik ekipleri botla açık denizde, polis karada, Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekipleri (MAG-AME) ise botla sahil boyunca aramalara katıldı.

Herkes denizde ararken yolda yürürken bulundu: Rüzgar ve akıntı nedeniyle 4 saat suda kaldı - Resim : 2

4 SAAT DENİZDE KALMIŞ

Yaklaşık 5 saat süren arama çalışmaları, kayıp Mustafa Topuz'un, kaybolduğu sahile yaklaşık 3 kilometre mesafede yolda yürürken polis ekiplerince bulunması ile sona erdi. Topuz, ekip otosu ile otele getirilince kuzeni ve ailesi sevince boğuldu. Yaşadığı korku dolu anların büyük bir sakinlik içinde anlatan Mustafa Topuz, yaklaşık 3 mil yüzerek Fener Adası'na gittiğini, dönüşte ise rüzgar ve akıntı nedeniyle otel iskelesine dönemeyince, 3 kilometre mesafede karaya çıktığını söyledi. Yolda yürürken polis ile karşılaştığını belirten Topuz, 4 saate yakın denizde kaldığını anlattı. 

Herkes denizde ararken yolda yürürken bulundu: Rüzgar ve akıntı nedeniyle 4 saat suda kaldı - Resim : 3

Herkes denizde ararken yolda yürürken bulundu: Rüzgar ve akıntı nedeniyle 4 saat suda kaldı ile ilgili etiketler Datça kayıp Deniz Rüzgar arama fener adası akıntı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.