Herkes bu sorunun cevabını merak ediyordu! Popüler dijital yayın platformunun sahibi kim? İşte Netflix'in arkasındaki o isimler...

Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından Netflix’in kime ait olduğu sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. ABD merkezli platformun arkasındaki bu isimler öne çıkıyor!

Türkiye’de de son yıllarda milyonlarca aboneye ulaşmayı başaran Netflix, popüler dizi, film ve belgeseller ile dünya genelinde büyük bir başarı yakaladı. Her geçen gün başarısını ve abone sayısını artıran Netflix’in sahibi ise çokça merak edilen isimler arasında yer almaya başladı.

Dünyanın en popüler dijital platformlarından biri olan Netflix’in arkasındaki kişiler her zaman merak konusu oluyor. Şirket her ne kadar günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla beraber yeni kurulmuş gibi düşünülse de Netflix’in kuruluşu 1990’lı yılların sonuna dayanıyor.

NETFLİX’İN SAHİBİ KİM?

İnternet ve teknolojinin yaygınlaşmasının ardından dünya genelinde milyonlarca aboneye ulaşmayı başaran Netflix’in başındaki isimler merak edilmeye başladı. Dünya ünlü yapımlara imza atmayı başaran platformun tarihi ise oldukça eskiye dayanıyor.

Marc Rondolph ve Reed Hastings tarafından 1997 yılında kurulan Netflix, zaman içinde dijitale yönelik yenilikleri hayata geçirdi. Reed Hastings’in şirketi Pure Atria’da pazarlama müdürü olarak çalışan ve burada tanışan ikili Pure Atria’yı 700 milyon dolara satmalarının ardından Netflix’i kurmak için harekete geçtiler.

NETFLİX NE ZAMAN KURULDU?

Herkes bu sorunun cevabını merak ediyordu! Popüler dijital yayın platformunun sahibi kim? İşte Netflix'in arkasındaki o isimler...

Netflix’in tarihçesi 1997 yılına kadar uzanıyor. Scotts Valley, Kaliforniya’da Marc Randolph ve Reed Hastings tarafından kurulan Netflix, bu tarihten itibaren faaliyetlerine başladı. Silikon Vadisi’nin 700 milyon dolarlık en büyük satışı sonrasında Netflix fikri ortaya çıkmıştır.

Film kiralama fikrine dayanan Netflix, 2,5 milyon dolarlık yatırım sonrasıdna toplamda 16 milyon dolar sermaye ile sektöre girdi. ABD’de DVD satarak ve kiralayarak başlayan faaliyetleri yıllık abonelik sistemi ile gelişti.

2007 yılından itibaren internet üzerinden film izleme olanağı ile değişim yaşayan Netflix, 2010 yılında Kanada, hemen ardından Latin Amerika ve Karayipler’e açılarak uluslararası hizmet sunmaya başladı. 2013 yılında ise özel olarak üretilen House of Cards içeriği ile büyük ses getirdi. Günümüzde de ise sayısız ülkede ve sayısız içerikle faaliyetlerine devam ediyor.

Herkes bu sorunun cevabını merak ediyordu! Popüler dijital yayın platformunun sahibi kim? İşte Netflix'in arkasındaki o isimler... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.