Herkes Apple'dan bekliyordu ama Sony gerekeni yaptı! Sony'den Apple geride bırakan hamle!

ABD’de düzenlenen CES 2023 kapsamında Sony tarafından yeni bir ürün tanıtıldı. Elektrikli otomobilini tanıtan Sony, uzun süredir Apple’dan beklenen hamleyi gerçekleştirmiş oldu! İşte detaylar…

Teknoloji dünyasının yakından takip ettiği CES 2023 kapsamında bu yıl birçok önemli olay yaşandı. Sony tarafından CES 2023’te tanıtımı yapılan yeni elektrikli otomobilin 2026 yılında yollardaki yerini alması bekleniyor. Honda ile beraber geliştirilen otomobilin tasarımı ve özellikleri ise dikkat çekiyor.

Sektörde uzun süredir Apple imzasını taşıyan bir otomobilin piyasaya çıkması beklenirken Sony’den gelen yeni hamle herkesi şaşırttı. Apple Car hakkında birçok iddia gündeme gelirken firmanın projede ne aşamada olduğu sorusu ise merak ediliyor. Sony’in elektrikli otomobil piyasalarına sert girişi ise herkesin dikkatini çekti.

SONY VE HONDA’DAN YENİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL!

Dünyanın önde gelen Japon teknoloji devlerinden olan Sony, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CES 2023 kapsamında yeni bir elektrikli otomobili tanıttı. Teknoloji dünyası Apple’dan bu hamleyi beklerken Sony’den gelmesi ise dikkat çekti.

Honda ile ortaklaşa geliştirilen Afeela adlı elektrikli otomobilin 2026 yılında yollara çıkması bekleniyor. Birçok firma tarafından son dönemde elektrikli otomobillere yönelmesi ise piyasada rekabetin de iyice artmasına neden oldu.

TASARIMI VE ÖZELLİKLERİ DİKKAT ÇEKTİ!

Herkes Apple'dan bekliyordu ama Sony gerekeni yaptı! Sony'den Apple geride bırakan hamle!

CES 2023’te Afeela prototip aracının tanıtımını gerçekleştiren Sony, Honda ortaklığı ile elektrikli otomobil piyasalarına girmeye hazırlanıyor. 2025 yılında ön siparişleri başlayacak aracın teknik özellikleri kadar tasarımı da çok konuşuldu.

Sony’in kendisine ait geniş video oyun ve diğer abonelik hizmetlerine erişimde sağlayan otomobil, araç şarj olurken ya da tam otonom sürüş sırasında bu özellikten yararlanabilecekler. Sony Honda Mobility tarafından üretilecek elektrikli otomobil Afeela konsepti içinde Vision S’in bir evrimi olarak değerlendiriliyor.

Tasarımı oldukça ilgi gören ve teknik detaylarıyla da beklentileri fazlasıyla karşılamayı hedefleyen Afeela, özellikle Apple tarafından üretilmesi beklenen elektrikli otomobil projesinden önce tanıtılmasıyla gündeme geldi. Apple’ın önemli rakiplerinden olan Sony, Apple’dan önce otomobil piyasalarında yerini almaya hazırlanıyor. 2026 yılında yollarda olması bekleniyor.

Herkes Apple'dan bekliyordu ama Sony gerekeni yaptı! Sony'den Apple geride bırakan hamle! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.