Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı!

Tarihi mekanları, doğal güzelliği ile tatilcilerin akın yeri olan Şile, her yıl düzenlediği Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ni vermeye hazırlanıyor. Coşkuyla kutlanan festival, 01 Ağustos- 07 Ağustos arasında gerçekleşecek.

İstanbul'un Karadeniz kıyısında bulunan doğal güzelliği ve tarihi dokusu ile cennet köy Şile, 01 Ağustos- 07 Ağustos tarihleri arasında 33. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalini gerçekleştirecek. 

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı!

İstanbul'un en eski ve en kadim festivallerinden biri olan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, ismini şile bezinden almıştır. Şile bezi, emeğin ve hayallerin ilmek ilmek dokusuna sindiği, geçmişten günümüze dayanan tarihi ve dokumasıyla anadolu kadının göz nuru, İstanbul'un göz bebeğidir.

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 2

Anadolu'nun el emeği eserleri Şile'de toplanacak

Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nde 7 gün boyunca birbirinden farklı panel, söyleşi, konser ve etkinlikler düzenlenecek. “Şile Bezi”nin değerini ve kültürünü koruma misyonuyla gerçekleştirilen, farklı ülkelere, kültürlere el sanatı değerlerini tanıtmayı ve korumayı amaçlayan festival, her yıl olduğu gibi yine birbirinden ünlü sanatçıları da ağırlamaya hazırlanıyor. 

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 3

Festival'de ünlü sanatçılar yer alıcak

Kültürel değerlerin ele alınacağı paneller, söyleşiler, atölye ve gösterilerin gerçekleşeceği festival boyunca; Mazhar Alanson, Bora Duran, Uğur Arslan, Haluk Levent, Simge ve Cengiz Kurtoğlu & Taksim Trio gibi ünlü isimler sahne alacak.

Pandemi sebebiyle yapılamayan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve sanat Festivali’ni bu
sene gerçekleştirmekten ötürü büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Festival programımızla, Şile Bezimizi ve ilçemizin kültürel ve doğal  güzelliklerini yeniden keşfetme imkânı sunacağız. Uluslararası Şile Bezi Festivali, taşıdığı kültürel değerin yanı sıra İstanbul'un en eski festivallerinden biri olarak da ayrı bir öneme sahip. Şile Belediyesi olarak her zaman tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmayı, ilçemize özgü kültürel mirası hak ettiği mertebeye  taşımayı hedefledik. Bizleri bu hedefe taşıyacak olan en özgün ve köklü miraslarımızdan biri olan, Şile’mizin en önemli simgesi, ilçemizin dünyayı açılan kapısı Şile Bezi’ni en iyi şekilde tanıtabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 4

Ninelerimizin, annelerimizin, teyzelerimizin hayallerini işlediği, yüzyılı aşkındır nesilden nesile aktarılan, Şile Bezi’nin bugün dönüştüğü sanatı izlerken, geçmişin izlerini geleceğe taşımak için daha da büyük bir motivasyon duyuyoruz. Kadınlarımızın tüm hayallerini, acı tatlı hatıralarını, yaşanmışlıklarını yıllar boyu yüze yakın motifle anlattığı Şile Bezi’ni korumak, yaşatmak ve hak ettiği seviyeye getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 5

Herkesi geçmişten gelen tüm kültür ve geleneği koruduğumuz, çağımızın gereklilikleriyle harmanladığımız, doğal ve tarihi mirasın beşiği Şile’yi yaşamaya,hissetmeye ve özümsemeye davet ederken, bu yıl 33.’sünü gerçekleştireceğimiz Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalimize tüm hemşerilerimizi, tüm misafirlerimizi davet ediyoruz” dedi.

Festival konserinde yer alıcak şarkıcıların konser tarihleri...

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 6

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 7

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 8

 

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 9

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 10

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 11

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 12

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 13

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! - Resim : 14

Her yıl coşkuyla kutlanan Şile Bezi Festivali'ne geri sayım başladı! ile ilgili etiketler Şile uluslararası şile bezi kültür ve sanat festivali şile bezi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.