Her yanımız uydu! Elon Musk'ın yolladığı Starlink uyduları Türkiye semalarında görüldü! Starlink nedir?

Bu gece Türkiye semalarında oldukça hareketli geçiyor. Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in yüksek hızda internet için uzaya gönderdiği Starlink uyduları Türkiye semalarından geçti. Bursa ve Yalova'dan rahat bir şekilde görülebilen Starlink uyduları vatandaşları heyecanlandırdı. Peki Starlink nedir?

Türkiye semalarında yaşanan hareketli dakikalar Twitter gündemine oturdu. Vatandaşların heyecan ve merakla takip ettiği gökyüzündeki sıralı ışıkların, kısa bir süre önce yüksek hızda internet için uzaya gönderilen starlink uyduları olduğu anlaşıldı. Elon Musk'ın stralink uyduları ne anlama geliyor?

Bu gece 21:47 de Yalova ve Türkiye semalarından, Elon Musk un, SpaceX'in yüksek hızda internet için uzaya gönderdiği Starlink uydularından 24 tanesi geçti.

Bu uydular Yalova da da gözle görüldü.Bu gece 04:11 de 62 uydu daha geçecek.

STARLİNK NEDİR?

Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.

BAKANK VARANK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, görülen gökyüzündeki parlamaların, Starlink Leo Uyduları Güneş Panelleri'nden kaynaklandığını bildirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Varank mesajında, "Antalya Bakırlıtepe Tübitak Ulusal Gözlemevi Tüm Gökyüzü Kamerası ile bulutlu havaya rağmen Kuzey-Batı ufkunda görüntülenen Starlink Leo Uyduları güneş paneli parlaması." ifadelerine yer verdi.

 

Her yanımız uydu! Elon Musk'ın yolladığı Starlink uyduları Türkiye semalarında görüldü! Starlink nedir? ile ilgili etiketler Barcelona elon musk starlink uydu spacex
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.