Her Hali Güzel Olan İrmiğin Şerbetli Hali! Buna Bayılacaksınız! İrmiği Daha Önce Böyle Yemediniz

Hepimizin evinde bulundurduğu irmikten şerbetli bir tatlı mı yapmak istiyorsunuz? Öyleyse bu tarif tam da size göre! Hemen başlayalım.

Hepimizin evinde bulundurduğu irmikten şerbetli bir tatlı mı yapmak istiyorsunuz? Öyleyse bu tarif tam da size göre! Hemen başlayalım.

 

Şerbetli Tatlı Tarifi Malzemeleri

 

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu

 

Şerbeti için;

 

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon

 

Her Hali Güzel Olan İrmiğin Şerbetli Hali! Buna Bayılacaksınız! İrmiği Daha Önce Böyle Yemediniz

Malzemelerin bu denli az ve evde bulunur olmasına şaşırdınız değil mi? İşte tüm bu malzemeleri kullanarak ortaya enfes bir tatlı çıkarabilirsiniz. Hem aileniz hem de sevdiklerinizle çay ile birlikte harika bir sunum yaparak bu lezzetli tarifin tadına kendinizi bırakabilirsiniz. Gelin şimdi de bu tatlımızın yapılışına bir bakalım.

 

Şerbetli İrmik Tatlısı Yapılışı;

 

Öncelikle bir tencerenin içerisine şeker ve suyu alalım. Eriyene kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısalım ve yaklaşık 10 dakika kadar kaynatalım. Kaynayan şerbetimize limon suyunu ekleyelim. Limon suyunu ekledikten sonra ise şerbeti ocaktan alalım. Şeker ve yumurtaları da ekleyelim. İyice köpürene kadar karıştırma işlemine devam edelim.

Ardından yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırma işlemine kaldığımız yerden devam edelim. Sonra da irmiği  diğer malzemelerimizi ekleyelim ve karıştıralım. Borcamımıza ya da herhangi bir fırın tepsisine karışımı alalım ve yarım saat pişirmeye bırakalım. Piştikten sonra da ılık bir hale gelmesini bekleyelim. Bu bağlamda şerbetin de soğuk olması gerektiğini unutmayalım. Şerbeti tatlının üzerine güzel bir şekilde dökelim.

Tüm bunları yaptıktan sonra dikkat etmemiz gereken birkaç püf nokta var. Dilerseniz bir de onları inceleyelim.

 

Şerbetli İrmik Tatlısı Püf Noktaları;

 

Şerbetli irmik tatlısı yaparken şerbetin daha tatlı olması için fazla miktarda şeker koymayınız. Tam kararında şeker ilave etmeniz doğru olacaktır. Bunun yanında da sıcak şerbeti tatlının üzerine dökerseniz tatlı yapış yapış olur ve pek bir lezzet alamazsınız.

Her Hali Güzel Olan İrmiğin Şerbetli Hali! Buna Bayılacaksınız! İrmiği Daha Önce Böyle Yemediniz - Resim : 2

Bunlara riayet etmeniz durumunda lezzetli şerbetli tatlıyı yapmanın önemli ve kritik adımlarını atmış olursunuz.

Tatlı Hazır!

Afiyet Olsun.

Her Hali Güzel Olan İrmiğin Şerbetli Hali! Buna Bayılacaksınız! İrmiği Daha Önce Böyle Yemediniz ile ilgili etiketler irmik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.