Her Gün Spor Yapılır mı? Haftada Kaç Gün Spor Yapılır?

Sağlıklı bir vücuda ve ruha sahip olmanın en önemli koşullarından birisi spor yapmaktır. Beden sağılığının yanısıra ruh sağlığı için de spor yapmayı alışkannlık haline getirmek gerekir. Fit bir vücut için ilk akla gelen spor yapmaktır. Herkesin faydasını gördüğü spor yapmanın ne kadar sıklıkla yapılması gerekitği konusu kafaları karıştırıyor. Peki her gün spor yapılır mı?

Spor yapmanın faydaları saymakla bitmez. Fizyolojik rahatsızlıkların yanısıra anksiyete ve ruhsal bozukluklar için de spor yapılması tavisye edilir. Spora yeni başlayanlar ya da plansız spor yapanların en merak ettiği konu da spora ne kadar vakit ayrılacağıdır. Peki her gün spor yapılır mı, haftada kaç gün spor yapılır?

Her gün spor yapılır mı sorusunun yanıtı da kişiden kişiye değişiyor. Düzenli spor yapmak her gün spor yapmak anlamına gelmiyor. Her bir kişinin bedeni, kilosu ve metabolizması değişiktir. Dolayısıyla spor planı da kişiye özel olacaktr. Belirtilmeli ki haftada kaç gün spor yapılmalı sorusunun net bir yanıtı yoktur.

HER GÜN SPOR YAPILIR MI?

Yeni spora başlayanlar için haftada 3 gün spor tavsiye edilir. Spor yapmaya başladığınızı söylediğiniz herkes size, "Her gün spor yapılır mı, zararlı değil mi" sorusunu soracaktır. Peki her gün spor ypmak gerçekten zararlı mı?

Her Gün Spor Yapılır mı? Haftada Kaç Gün Spor Yapılır?

Kas yapınız hakkında fikir sahibi olmanız gerekiyor. Spor yaparken kas sisteminiz az ya da çok çalışır. Yapılan her harekette kaslarda gözle görülmeyecek küçük yırtılmalar, parçalanmalar olur. Dolalyısıyla düzenli spor yapılması durumunda bir küçük yırtulmalar tekrar güçlenmeye başlayacaktır.

Dinlenmeye de ihtiyacı olan vücudun spor yaparken aralıklı olarak isitirahate ihtiyacı var. Yani her gün spor yapmak yerine hafta 3 gün yapmak daha yararlı olacaktır.

Her gün spor yapmanın zararlı arasında kasların çok fazla yorulması gelir. Kaslar çalışırken değil dinlenirlen güçlenir. Dolayısıyla güçlenmeyen kaslar sakatlıklara yol açabilir.

Yaptığınız yürüyüş bile olsa dinlenme günlerini kendinize göre ayarlamanız önerilir. Bir gün karın bölgesi için yapılan spor ertesi gün yapılmayabilir. Her gün spor yapmak kasların dinlenmesini geciktirir. Uzmanlar da kasların sakatlık yaşamaması için her gün spor yapılmaması gerektiğnini açıklamıştır.

Her Gün Spor Yapılır mı? Haftada Kaç Gün Spor Yapılır? ile ilgili etiketler her gün spor yapılır mı haftada kaç gün spor yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.