Her doktor o ameliyatı yapamayacak!

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, son 4 yılda 44 bin 453 kişinin obezite ameliyatı yapıldığını açıkladı. Bakan Koca, “Bundan böyle bu ameliyatlar kurallara bağlanacak. Hangi merkezde ve hangi doktorun obezite ameliyatı yapacağına obezite merkezleri karar verecek” diye konuştu

Benzer bir yaklaşımın sezaryen ameliyatları için de çalışıldığını açıklayan Koca konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Sadece 2018’de 15 bin 800 obezite cerrahisi ameliyatı yapıldı. Obezite cerrahisi bahsedildiği gibi çok masum, herkesin yapabileceği bir ameliyat şekli değil. Artık bu ameliyatı kimlerin yapması gerektiğiyle ilgili kuralları belirliyoruz. Obezite ameliyatı yapacak doktora tecrübe şartı getiriyoruz."

İSTEĞE BAĞLI OLMAYACAK

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, ameliyat kararı verilmeden önce dijital ortamda bu hastaların bilgileri alınarak onay mekanizması geliştirileceğini belirten Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örneğin hastanın değerleri sisteme girilecek. Önden yapılması mutlak gereken yaklaşımlar var. Egzersiz ve diyet gibi benzeri yöntemlerle en az 3 aylık bir zaman diliminde kişinin kalp sorunu, diyabeti gözden geçirilecek. Eğer kişinin ameliyat olmasına karar verilirse provizyon sistemi gibi bir mekanizmayla, dijital onay sistemine girilecek. Yani bu ameliyat isteğe bağlı olmayacak. Kişi illa ki olmak istiyorsa bizim onaylamadığımızı SGK ödemeyecek. Bu şekilde ameliyat olacak kişi yine obezite merkezlerince onaylı yerde ve sertifikası olan doktora ameliyat olacak. Konuyla ilgili genelgemizi de hazırlıyoruz. Şu an ilgili dernekler ve paydaşlarla görüşüyoruz. Çok uzamayacak.”

Her doktor o ameliyatı yapamayacak! ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.