Her biri nasıl yazılır? TDK her biri bitişik mi ayrı mı yazılır?

Türk Dil Kurumu’na göre her biri nasıl yazılır? TDK internet sitesinde her biri kelimesinin nasıl yazıldığı online olarak sorgulanabilmektedir. Peki, TDK’ya göre her biri bitişik mi ayrı mı yazılır?

Birçok kelimenin nasıl yazıldığı TDK güncel yazım kılavuzunda merak edenler için online olarak sorgulanmaktadır. Bu sayfada en çok sorgulanan sözcük tipleri arasında ise bitişik mi yoksa ayrı mı yazılıyor olmasıdır. Peki, her biri mi yoksa herbiri mi?

Türkçe’de iki sözcüğün yan yana gelerek oluşturduğu yeni sözcük veya sözcük öbeklerinin nasıl yazıldığı çok sıklıkla karıştırılmaktadır. Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenler de merak ettiği kelimelerin sık sık yazılışlarını araştırmaktadır. Bu merak edilen sözcükler arasında ise her biri kelimesi gelmektedir.

Her biri ne demek?

Her biri; ayrı ayrı hepsi anlamına gelmektedir.

Her biri nasıl yazılır? Bitişik mi ayrı mı?

Her biri kelimesinin nasıl yazıldığı TDK resmi internet sitesi üzerinde açıklanmıştır.

Herbiri (Yanlış kullanım)

Her biri (Doğru kullanım)

“Her biri ikişer kiloluk paketler halinde geldi.”

Her biri nasıl yazılır? TDK her biri bitişik mi ayrı mı yazılır? ile ilgili etiketler Her biri tdk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.