Her 7 çocuktan birinde var

Son dönemde yapılan araştırmalar dünyada yaşayan 300 milyona yakın insanın astım hastası olduğunu ortaya çıkardı.

Türkiye'de yaşayan her 7 çocuktan birisi astım hastası. Uzmanlar bu rakamın ciddi sornlar doğuracağı konusunda uyardı

Yapılan araştırmalar dünyada 300 milyona yakın astım hastası olduğunu ortaya çıkarırken, ülkemizde ise her 7 çocuktan birinde astım rahatsızlığı görüldüğü tespit edildi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in 3 bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, son bir yılda sağlık sektörü ile alakalı yazılı basında 360 binden fazla haber yayınlanırken, bu haberler içerisinde astım ile ilgili son bir yılda yazılı basında 11.842 haber çıktığı belirlendi.

Astım, akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler şeklinde devam eden kronik bir akciğer hastalığı olarak tanımlanırken, hastalığa dikkat çekmek için her yıl 3 Mayıs tarihinde kutlanan “Dünya Astım Günü” hakkında ise aynı araştırmaya göre, yazılı basına son bir yılda 400’e yakın haber yansıdığı tespit edildi.

Her 7 çocuktan birinde var ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.