Hepsi mesanesinden çıktı! Tam 2 kilo...

Denizli'de yaşayan 73 yaşındaki Halil Kul yıllar önce kalın bağırsağından yapılan yapay mesanesindeki ağrı nedeniyle hastaneye gitti. Yapılan incelemede mesanede taş olduğu belirlendi. Taşlar ameliyatla alınırken tam 2 kiloyu buldukları belirlendi. Durum doktorları bile hayrete düşürdü.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Yeşilyayla Mahallesi'nde ikamet eden işçi emeklisi Halil Kul'un mesanesi, 16 yıl önce tümör nedeniyle alınmıştı. İdrar torbasının yerine ise kalın bağırsağından mesane yapılmıştı. 

Hepsi mesanesinden çıktı! Tam 2 kilo...

Bu ameliyattan bir süre sonra böbreklerinden rahatsızlanarak taş düşürdüğünü söyleyen Kul, "14-15 yıldır biriken, düşmeyen taşlar, idrar torbasında kalanlar büyümüş. Rahatsız ediyordu. Dayanamayınca bu yıl doktorlara gittim. Filmlerde bilemediler. En sonunda üniversitede taşı gördüler. Açık ameliyatla taşı aldılar. Çok şükür rahatladım." ifadelerini kullandı.

Hepsi mesanesinden çıktı! Tam 2 kilo... - Resim : 2

Ameliyatla çıkarılan taşlara doktorların da şaşırdığını dile getiren Kul, "Doktorlar, 'Biz de böyle büyüklükte taşı ilk kez görüyoruz. Mesanede böyle taş mı olur?' diyorlar. 5 parça taş çıktı, ikisi büyük. Hastanede doktorlar, hemşireler hepsi fotoğrafını çekti, merak ettikleri, şaşırdıkları için. Hastaneden taburdu edildikten sonra taşları da eve getirdim. Bu taşları merak edip eve görmeye gelenler oluyor. Bunları ömür boyu saklayacağım." dedi.

Hepsi mesanesinden çıktı! Tam 2 kilo... - Resim : 3

Hepsi mesanesinden çıktı! Tam 2 kilo... ile ilgili etiketler Denizli Ameliyat mesane idrar torbası böbrek taş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.