Hepsi birer ölüm tuzağı: İşte sığınmacıların kullandığı koli bandıyla tutturulmuş lastik botlar

İngiltere Ulusal Suç Ajansı düzensiz göçmenlerin umuda yolculuklarında ölümle nasıl burun buruna geldiğini gözler önüne serdi. Paylaşılan görüntülerde düzensiz göçmenlerin Manş Denizi'ni geçmek için kullandığı ve koli bandıyla tutturulmuş lastik botlar yer aldı.

İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA), Fransa’dan Manş Denizi’ni geçerek İngiltere’ye sığınmak isteyen, düzensiz göçmenlerin kullanmak zorunda kaldığı son derece tehlikeli botların görsellerini paylaştı. NCA, bu deniz araçlarının insan kaçakçıları tarafından sığınmacılar için üretilen ‘ölüm tuzakları’ olduğunu vurguladı.   

Hepsi birer ölüm tuzağı: İşte sığınmacıların kullandığı koli bandıyla tutturulmuş lastik botlar

NCA, insan kaçakçılarının düzensiz göçmenleri bindirdiği tehlikeli botların görsellerini paylaştı. Fransa’dan Manş Denizi’ni geçerek İngiltere’ye sığınmak isteyen düzensiz göçmenlerin bindirildiği botların altlarının, ince tahtadan yapılma olduğu ve deniz aracı olarak kullanılmasının son derece tehlikeli olduğu vurgulandı. Yetkililer, sergilenen botlardan birinin tabanında kullanılan ince tahtanın ağırlığa dayanamayıp su aldığını, botun bazı yerlerinin koli bandıyla tutturulduğunu ve içindeki 27 kişinin boğularak hayatını kaybettiği belirtti.  

Hepsi birer ölüm tuzağı: İşte sığınmacıların kullandığı koli bandıyla tutturulmuş lastik botlar - Resim : 2

NCA açıklamasında “Son aylarda, bazen 10 metre uzunluğa kadar olan daha büyük şişme botların kullanılmasına yönelik bir eğilim görüldü. NCA, bu büyük gri veya siyah markasız araçların çoğunun ticari kullanımının çok az olduğuna veya hiç olmadığına ve insan kaçakçıları için özel olarak üretildiğine inanıyor” dendi.  

Hepsi birer ölüm tuzağı: İşte sığınmacıların kullandığı koli bandıyla tutturulmuş lastik botlar - Resim : 3

Hepsi birer ölüm tuzağı: İşte sığınmacıların kullandığı koli bandıyla tutturulmuş lastik botlar ile ilgili etiketler İngiltere Manş Denizi lastik bot düzensiz göçmen koli bandı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.